Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Diyarbakır'da patlama!

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında düzenlenen bombalı minibüsle düzenlenen saldırıda 9kişi hayatını kaybetti, 100'den fazlakişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamayla ilgili Valilik'ten bilgi aldı.

        Başbakan Binali Yıldırım saldırıyla ilgili açıklamada bulundu: "Bu sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağı yaptı. Alçak yüzünü tekrar gösterdi. Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, çocukların da olduğu bölgede bomba yüklü araç patlatıldı. 8 vefat var; 2 polis, 1 teknisyen olmak üzere, 5 vatandaş hayatını kaybetti, 1 terörist de ölü ele geçirildi. Hastanede 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu oldu."

        Saldırıda yaralanan bir kişi daha, tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Patlamada, şehit sayısı 9'a yükseldi.

        Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıktaki, İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında sabah 08.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

        Patlama nedeniyle çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslar tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.

        Patlama sonrası olay yerinde çatışma çıktı.

        Olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

        DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği'nden Bağlar'daki bombalı araçlı saldıraya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

        Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

        Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir."

        GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. (AA)

        SALDIRIYI IŞİD Mİ GERÇEKLEŞTİRDİ?

        Reuters, Amaq'a dayandırdığı haberinde saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini bildirdi.

        POLİSTEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

        Diyarbakır'daki bombalı araç saldırının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti.

        Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi. Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta link edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

        "GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

        Bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, "Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır'ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah'ın izniyle atlatacağız" anonsu yaptı. Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, "Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım".

        Bölgede gergin bekleyiş devam ediyor. (İHA)

        VALİLİK: 2'Sİ POLİS, 8 ŞEHİT

        Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar İlçesi polis okulu ek binası önünde meydana gelen patlamanın bilançosunu açıkladı. Hasar tespitine başlandığı belirtilen Valilik açıklamasında, şu bilgiler verildi:

        "04.11.2016 Cuma günü saat 07.53'te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu menfur saldırı olayında; 2'si polis memuru, 1'i Emniyet Müdürlüğü'nde görevli işçi, 5'i vatandaşımız olmak üzere toplam 8 kişi şehit olmuştur. Olay sonrası hastanelere ivedilikle intikal ettirilen yaralılarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Patlama sonrası olay yeri ve çevresinde vatandaşlarımıza ait bina ve araçlar hasar görmüştür. Bu patlama olayından zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarının tespitine başlanmış olup, zararları en kısa zamanda devletimiz tarafından karşılanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir."(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ