Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orhan Erinç 3 saat ifade verdi

        Cumhuriyet Gazetesi'nin, Cumhuriyet Vakfı adına imtiyaz sahibi gazeteci yazar Orhan Erinç, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba'ya ‘şüpheli' olarak 3 saat ifade verdi.

        Erinç'in ifadesini alan Savcı Baba'nın, Cumhuriyet Gazetesi soruşturması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından 6'ncı savcı olarak görevlendirildiği belirtildi.

        Orhan Erinç, 3 saat süren ifadesinin ardından, İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

        Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yönelik soruşturmada, yaşı ve sağlık koşulları nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilmeyen Orhan Erinç'in sadece evinde arama yapılmıştı.

        CUMHURİYET SORUŞTURMASINI 6 SAVCI YÜRÜTÜYOR

        Cumhuriyet Gazetesi ve imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yönelik, "PKK ve FETÖ terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ı 3'ü Başsavcı Vekili olmak üzere 5 cumhuriyet savcısı tutuklamaya sevk etmişti.Atalay'ın tutuklamaya sevk yazısında, Başsavcı Vekilleri Zafer Koç, Mehmet Akif Ekinci, Hasan Yılmaz ile Cumhuriyet Savcısı Murat İnam ve Cumhuriyet Savcısı Özgür Metin'in imzası vardı.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ