Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (24 Nisan 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 24 Nisan 2017 Pazartesi günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        EDİRNEDEKİ FETÖ/PDY DAVASI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 18'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Yavuz, Yakup Torun, İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Erhan Bozne, Nidai Kıraç, Selman Yıldırım, Önder Aydın, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu, Erdoğan Duman, Taner Vardar ile avukatları katıldı.

        Bülent Cihangir ve Hasan Odabaşı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile katıldı.

        ESKİ İKİ HAKİME TUTUKLAMA

        "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'e, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandıkları davada, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 10'ar yıl hapis cezası verildi. (AA)

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN BALDIZI TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan FETÖ’nün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün baldızı Emine Şennur Şen, tutuklandı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Şen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tekrar gözaltına alındı.

        Emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Şen, adliyeye sevk edildi

        Şen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla ilçede esnaflık yapan A.Ş. (42) ile eşi Y.Ş. (39) gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada cep telefonu, bilgisayar ve bazı dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KARS MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONLARDA 14 KİŞİ YAKALANDI

        Kars merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüt ile ilişkili oldukları öne sürülen 16 kişiden 14ü yakalandı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ/PDYnin okullarında çalışan ve örgüt ile bağlantılı olduğu tespit edilen 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Bu karar üzerine harekete geçen Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.

        Karsın yanı sıra Trabzon, Erzurum, Van ve Adanada yapılan operasyonda, zanlılardan 14ü yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlılar Kars İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Bu kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, kaçan 2 zanlının da arandığı belirtildi. (AA)

        BOLU'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün haberleşme sistemi olan "ByLock" kullandıkları iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda örgütün haberleşme sistemi olan "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 7 üniversite öğrencisi, 1 akademisyen, 1 doktor ve daha önce örgüte bağlı şirketlerde çalışan 5 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

        Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından S.O, Ö.K, İ.D, E.H.Ç, A.C, E.G, Ö.T, C.O, S.O, H.B, İ.S, M.D, A.K. ve A.Ü. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SİVAS'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 20 Nisan'da esnaf ve işadamlarına yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlendi.

        Haklarında gözaltı kararı verilen 10 kişiden 9'u polis ekiplerince gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock'u" kullandıkları iddia edilen şüphelilerden 6'sı ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Muhammet K., Engin Ö. ve Semih D. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 kişinin ise arandığı öğrenildi. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kamu çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.

        Kent merkezi ve Karakoçan ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

        Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINA İLİŞKİN İDDİANAME HAZIRLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan üçüncü iddianamede, tüm şüpheliler hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, aralarında FETÖ elebaşı Gülen ile eski savcı Zekeriya Öz ve jandarma görevlilerinin de olduğu 40 şüpheli hakkında ise ayrıca "kasten öldürmeye iştirak suçundan müebbet hapis cezası istendi. (AA)

        KÜTAHYA'DA 7 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında biri kadın 7 avukat gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün baro yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 7 avukatın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Kütahya Barosuna kayıtlı avukatlar H.Ö, H.K, A.A, G.G, M.D, D.E. ve O.E. gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi. (AA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİN SAMSUN ŞUBESİ'NİN ESKİ 18 YÖNETİCİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Samsun Şubesinin 18 yöneticisi adliyeye sevk edildi.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan A.T, H.Ö.K, A.Y, N.A, H.K, M.B, M.Y, M.U, B.K, A.A, T.A, B.T, K.U, A.K, B.Ş, H.Ş, N.B. ve Y.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Bazılarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen ve Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirlenen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 18 Nisan'da Samsun merkez ve Bafra ilçesi ile Trabzon'da belirlenen adreslere 80 polisin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Samsun Şubesinin eski yöneticileri olan, aralarında esnaf ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA 3 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik, İlkadım ve Canik ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        Operasyonda resen emekli edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü A.G. (49), meslekten ihraç edilen polis memurları E.B. (32) ve H.T. (29) gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

        "SİNCAN EYALET YAPILANMASI"NA YÖNELİK SORUŞTURMA KAPSAMINDA 54 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ, 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 22'si gözaltına alındı.

        Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün "bölge imamları"nın da bulunduğu 54 şüpheli hakkında yakalama kararı alındı.

        Başsavcılığın talimatıyla operasyon başlatan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 8 ilde 54 şüpheliden 22'sini gözaltına aldı.

        Şüphelilerden bazılarının cep telefonunda örgütün haberleşmede kullandığı "ByLock" programının bulunduğu kaydedildi.

        FETÖ'ye üye olmak ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde örgüt adına sözde "eyalet yapılanması" oluşturdukları ve bu bölgelerden sağladıkları gelirlerle FETÖ'ye finansal destek verdikleri iddia ediliyor.(AA)

        MANİSA'DA 6 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i subay toplam 6 asker, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün askeri yapılanmasına yönelik, ByLock kullandığı tespit edilen kişilerin yakalanması amacıyla, geçen 17 Nisan'da operasyon yapıldı. İl merkezi ve ilçelerde yapılan operasyonda, halen görevde oldukları belirtilen ve örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen Üsteğmen F.U., Jandarma Uzman Çavuş A.Y., erler M.B., A.A., B.H. ve Y.B. olmak üzere toplam 6 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi, Terörle Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        EDİRNE'DE 9 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

        Edirne'de sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışan aralarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi kişilerin de olduğu 9 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hudut Birliklerine bağlı piyadeler, Meriç ilçesinde Serem köyü civarındaki kontrollerinde sınırı yasa dışı şekilde geçmeye çalışan 2'si 9 şüpheli tespit etti. Yakalanan şüpheliler hudut karakoluna götürüldü.

        REKLAM

        Yapılan ilk sorguda şüphelilerden 6'sının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve yurt dışı çıkma yasağı bulunan memurlar olduğu tespit edildi. Kaçaklar arasındaki bir kadının ise grupla ilişkisi araştırılıyor.

        Zanlıların işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ