Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 7. günü

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüş, bir haftasını geride bıraktı.

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

        12:30 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yürüyüşte davul çaldı. Partililer de Ağbaba'ya eşlik etti.

        12:15 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci günün ilk molası, Bolu il sınırları içinde bulunan ve Gerede'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde verildi.

        11:20 Bolu Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ilişkin alınan önlemleri açıkladı: Yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanlar güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacaktır. Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek vb. giysiler kullanılacaktır. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergâhı kullanılarak yapılacaktır. Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Yürüyüş güzergâhında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüş her gün hava kararmadan önce sonlandırılacaktır.

        10:10 Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünde şu ana kadar yaklaşık olarak 120 kilometre geride kaldı.

        09:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 7. günü başladı.

        REKLAM

        Kılıçdaroğlu'na yürüyüşünde, "amirallere suikast" soruşturması sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın abisi Ahmet Tatar, Ergenokon davasında yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Balyoz davasında yargılanan eski Kurmay Albay Ali Türkşen, eski Koramiral Atilla Kezek, eski Tümamiral Fikret Güneş, eski Kurmay Albay Bora Serdar ile Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden bazı madencilerin aileleri eşlik ediyor.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ