Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hurafeyle soydular

        YİMPAŞ ve benzeri ‘faizsiz kazanç’ vaat eden İslami holdingler insanları şu uydurma hadisle kandırdı: Faiz yiyen Kabe yolunda anasıyla zina etmiş sayılır. YİMPAŞ gibi yeşil sermaye holdinglerinin milyar dolarlara ifade edilen para çarkının nasıl döndüğüne ilişkin her gün yeni bilgiler günışığına çıkıyor.

        Milli Görüş’e tarihi davalar kazandıran hukuk uzmanı, Berlin İslam Federasyonu eski Genel Başkanı, Berlin İslam Cemaati Başkanı Abdurrahim Vural, “faizsiz kazan diyerek” gurbetçilerin dini duygularını istismar ederek para toplayan bu holdinglerin sırrını 32. Gün programına anlattı. Ve YİMPAŞ gibi yeşil sermaye şirketlerinepara toplayanların başında Milli Görüş Teşkilatı’nın geldiğini iddia etti.

        VAAZLARLA KANDIRILIYOR Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın hazırladığı 32.Gün’ün ele geçirdiği bir ses kaydı ise gurbetçilerin camilerde verilen vaazlarla nasıl kandırıldığını gözler önüne serdi. Bunlardan biri de, Milli Görüş Teşkilatı kurucularından

        Hasan Damar Bilgi’nin İslami holdinglere para toplamak için 90’lı yılların başında Almanya’nın Köln kentinde bir camide yaptığı konuşma. İşte Bilgi’nin o konuşması:

        * Devlet faiz müesseselerini kurup, ülkemin her tarafına bankalar yayacak. Fakir, fukaranın parasını bankalarda toplayıp ve İstanbul’daki Yahudilere getirecek, milleti sömürtecek, fakat din adamı tarafsız olacak.

        * Peki faizi yasak eden kim? Allah azil imkandır. Peki cihan peygamberi ne diyor? Faizin bir tek zerresini alan, aldığı zaman onu yiyen, fakire ver, yerse, alır kafire bırakmaz. Amma aldığı zaman onu yerse, Kabe yolunda anasıyla zina etmiştir diyor peygamberimiz. Efendi nasıl para istiyorsun Amerika’dan sen, devlet olarak. Nasıl Amerika’dan faizle para istiyorsun sen? Halimize bak! Onun için diyorki Başbakan: Din adamı tarafsız olacak diyor, siyasete karışmıyacak camide böyle şeyler konuşmuyacak. Ne anlatacak? Abdestle namazı. Din ayrı, devlet ayrı. Devlet dinsiz, devlet dinsiz olduğu için, dini olanlar devlete karışmıyacak diyor.

        VATAN yazarı Prof. Dr. Süleyman Ateş: Bu sözler hadis değil, hurafe Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından Hasan Damar’ın bir cami konuşmasında “Faiz yemek Kabe yolunda anne ile zina etmektir” sözlerini değerlendiren Prof. Dr.Süleyman Ateş bu sözlerin hadis değil, hurafe olduğunu söyledi. Prof. Ateş’in değerlendirmesi şöyle:

        PEYGAMBER’İN SÖZLERİ DEĞİL * Faiz yetmiş çeşit günaha sebeptir. En hafifi kişinin anasıyla zina yapması gibidir ya da ‘faiz yemek Kabe yolunda anne ile zina etmektir’ sözleri uydurma yani hurafedir. Peygamberimiz bu tür kaba, çirkin sözleri söylemez. Tefecilik yasaktır ama bu husus zaten Kuran’da vurgulanmıştır. Peygamberimiz Kuran’ın dışında kendi nezaketine, kibarlığına ve hoş görüsüne aykırı olan benzetmeler yapmaz. Bunlar zaman içinde insanları ribadan yani tefecilikten korumak için bazı vaizler tarafından üretilmiş sözlerdir. Bu tür sözlere terhib yani korkutma amacıyla söylenmiş sözler denilir. Bilginler bu tür sözlerde fazla titizlik göstermemişler, çünkü amaçları insanları tefecilikten uzak tutmak, onun için bu tür sözler kitaplara girmiştir ama bunlar Peygamber’in sözleri değildir. Kaldı ki; zina etmek günah etmektir, bu kabe önünde arkasında olsun fark etmez.

        * Faiz ile riba arasında fark vardır. Riba tefeciliktir. Faiz, kanunların koyduğu makul ölçüde olmak şartıyla olabilir. Hurafelerle insanları kandırıyorlar. İnsanların parasını toplamak için uydurulmuş sözleri kullanmak, kendi çıkarlarına alet etmek günahların en büyüğüdür. İnsanların dini doğru öğrenmeye ihtiyaçları var, yoksa felaketler birbirini takip eder.

        VATAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ