Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Heybeliada'da korkutan yangın

        Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangına, karadan, havadan ve denizden müdahale edilmeye çalışılıyor yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

        Heybeliada'nın At Ahırları mevkisinin üst bölümünde kalan çamlık alanda, saat 14.50 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

        Yangına, Adalar itfaiyesi ekipleri müdahale ederken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 yangın söndürme uçağı ile bir yangın söndürme helikopteri yola çıkarıldı.

        İstanbul'un Anadolu yakasındaki bazı itfaiye grupları da yangına müdahale amacıyla denizden yola çıktı.

        RUHBAN OKULU'NA DOĞRU İLERLEDİ

        Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk olarak Adalar itfaiyesi müdahale etti ancak alevleri bastırmak kolay olmadı. Kartal'dan bir çıkarma gemisi ile bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve personel gönderildi. Yangın söndürme uçakları da havadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Alevlerin, Ruhban Okulu'na doğru ilerlediği öğrenildi.

        ALEVLER MANASTIRIN BAHÇESİNE ULAŞTI

        Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangının adada bulunan tarihi Terk-i Dünya Manastırı'nın bahçesine kadar ulaştı.

        YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

        İstanbullular'ın yüreğini ağzına getiren yangın 4 uçak 1 helikopter ve çok sayıda itfaiye ekibinin çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Heybeliada'da saat 15.00 sıralarında başlayan yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangını 4 uçak, 1 helikopter, çok sayıda itfaiye aracı ve adada yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve yerleşim alanlarını tehlike altına alan yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ