Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HSK yaklaşık 50 kişilik hakim ve savcı hakkında kovuşturma izni verdi

        Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi, balyoz davasında yaşandığı belirtilen hukuksuzluklara ilişkin soruşturmasını tamamladı. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Balyoz davası yargılama ve soruşturma sürecinde görev alan 50 eski hakim ve savcı hakkında kovuşturma izni verildi. FETÖ iltisakı nedeniyle meslekten ihraç edilen bu isimler bir de bu izin kapsamında yargılanacak…

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

        Aslında FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt iltisakı nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından meslekten ihraç edilmişlerdi. FETÖ üyeliği suçundan yargılamaları da sürüyordu.

        MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

        Ancak Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda bu isimlerin Balyoz davası yargılamaları sırasında yaptığı belirtilen hukuksuzluklara ilişkin önemli bir soruşturma daha yürütülüyordu. Bu davada mağdur edilen 115 isim bu yargılamalarda imzası bulunan yargı mensupları hakkında şikayetçi oldu.

        HSK YARGILAMA İZNİ VERDİ

        Bu şikayetler üzerine HSK tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz başkanlığında toplanan HSK 2. Dairesi, 50 eski yargı mensubu hakkında yargılama izni verilmesini kararlaştırdı. Bu karar uyarınca FETÖ üyeliğinden yargılamaları devam eden 50 isim ayrıca Balyoz davasındaki hukuksuzlukları nedeniyle hakim karşısına çıkacak.

        İŞTE O 50 İSİM

        Hakkında yargılama izni verilenler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor. Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev alan firari eski savcı Fikret Seçen, şike davası savcısı Mehmet Berk ve 'Balyoz davası'na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken de bu isimler arasında yer alıyor. Hakkında yargılama izni verilen 50 isim şöyle:

        “Abdullah Öztürk, Ali Açlık, Ali Efendi Peksak, Ali Haydar, Alpaslan Uz, Aytekin Özanlı, Bilal Bayraktar, Birol Bilen, Davut Bedir, Dursun Ali Gündoğdu, Eşref Aksu, Fatih Mehmet Uslu, Fikret Seçen, Gökmen Demircan, Hadi Çağdır, Hikmet Şen, Hüseyin Ayar, Hüseyin Kaplan, Hüsnü Çalmuk, İbrahim balık, idris asan, Kazım Kahyaoğlu, Mehmet Berk, Mehmet Ekinci, Mehmet Erdoğan, Mehmet Hamzaçebi, Mehmet Karababa, Mehmet Murat Yönder, Mehmet Uğurlu, Menekşe Uyar, Mesut Özcan, Metin Özçelik, Murat Üründü, Mustafa Başer, Mustafa Boz, Muzaffer İnem, Nalan Can, Nurullah Çınar, Osman Kaya, Ömer Diken, Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz, Sedat Sami Haşıloğlu, Savaş çelik, Savaş Kırbaş, Seyfettin Mermerci, Süleyman Pehlivan, Vedat Dalda, Yakup Hakan Günay…”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ