Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi İspanyollardan şaşırtıcı iddia: Arda Güler İstanbul’da uzun süre kalmayacak! - Fenerbahçe Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe’nin Sevilla’yı 1-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Ligi son 16 turu karşılaşması İspanyol basınında da geniş yer bulurken, manşetleri süsleyen isim Arda Güler oldu.

        2

        Goal'de yer alan habere göre; dünyaca ünlü İspanyol gazetesi AS karşılaşmanın en iyileri olarak Arda ve uzun bir aranın ardından formasına kavuşan bir diğer milli futbolcu İsmail Yüksek’i gösterdi.

        3

        AS’ın maç değerlendirmesinde Arda için kullanılan, “İstanbul’da uzun süre kalmayacak” ifadeleri dikkat çekerken, Marca’da ise genç oyuncunun bir dönem Galatasaray forması giyen Brezilyalı oyuncu Fernando’ya kurduğu üstünlüğe dikkat çekildi.

        4

        EN UZUN SÜRE OYNADIĞI MAÇTI

        Diario de Sevilla gazetesinde ise Arda’nın Sevilla orta sahası ile defansı arasında aldığı toplarla her geçen dakika daha büyük bir tehlikeye dönüştüğü ifade edildi.

        5

        Bu sezon Avrupa Ligi’nde ligde olduğundan daha fazla süre alan Arda, 84 dakika sahada kaldığı Sevilla maçında bu sezon en uzun süre oynadığı maçı geride bıraktı.

        6

        Karşılaşmayı yedi başarılı çalımla tamamlayan genç oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon bir maçta en az yedi çalım atan en genç oyuncu olarak da dikkatleri üzerine çekti.

        7

        AVRUPA LİGİ TARİHİNE GEÇTİ

        İspanya’da 2-0 mağlup olduğu Sevilla’yı Kadıköy’de 1-0 yenmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de karşılaşmaya ilk 11’de başlayan genç yıldız Arda Güler’in performansı göz kamaştırdı.

        8

        Opta'nın verilerine göre maç boyunca rakiplerini 12 kez geçmeyi deneyen Arda karşılaşmayı yedi başarılı çalımla tamamlarken, 18 yaş 20 gün ile UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon en az yedi çalım atan 20 yaş altındaki en genç oyuncu oldu.

        9

        UEFA Avrupa Ligi’nde bir maçta en az yedi çalım atan Arda dışındaki en genç oyuncu Rennes’in oynadığı her iki Shakhtar Donetsk karşılaşmasını da yedişer çalımla tamamlayan 20 yaş ve 294 günlük Belçikalı yıldız Jeremy Doku olurken, listenin en yaşlı ismi ise son dönemdeki performansıyla adından söz ettiren Angel Di Maria oldu.

        10

        Sevilla karşısında maç boyunca 23 kez ikili mücadeleye giren ve bu mücadelelerin 16’sından galip ayrılan Arda sahanın en fazla ikili mücadele kazanan oyuncusu olurken, dört kezle sahanın en çok faul alan ismi olmayı da başardı. 84 dakika sahada kalan Arda, aynı zamanda 2022-2023 sezonunda en fazla süre aldığı maçı oynadı.

        11

        DÜNYA DEVLERİ TRİBÜNDEN İZLEDİ

        Öte yandan yine AS gazetesinin haberine göre; Barcelona ve Atletico Madrid, Arda Güler'in durumunu yakından takip ediyor.

        12

        Sezon sonunda ise bu iki dev kulübün Arda Güler için hamle yapması bekleniyor.