Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: İsrail yine saldırdı! Tüm gece Gazze'yi vurdu! - Haberler
        1

        Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 53'e, yaralı sayısı 320'ye yükseldiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerinin 14'ünün çocuk olduğu ifade edildi. Gazze'den atılan roketler nedeniyle hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 5'e yükseldi, 45 İsrailli de yaralandı.

        2

        Gece boyu Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

        3

        İsrail savaş uçakları birkaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde çok sayıda noktayı hedef aldı.

        4

        Son günlerdeki saldırılar arasında en şiddetlisinin bu sabah yaşandığı belirtilirken sonuçlarına ilişkin henüz bir bilgi edinilemedi.

        5

        Ancak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in yoğun saldırılarının kentteki tüm polis merkezi ve karargahlarını hedef aldığı kaydedildi.

        6

        Öte yandan İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da sabah namazından sonra bir kez daha Filistinli gençlere saldırdı.

        7

        İsrail polisleri, dün akşam Mescid-i Aksa'da kılınan teravih namazından sonra bir kez daha Filistinli gençlere ses bombaları ile saldırmış ancak olaylar çok büyümeden son bulmuştu.

        8

        Ayrıca dün akşam Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda İsrail polisinin Filistinlilere müdahalesinde 27 Filistinli yaralanmıştı.

        9

        Dün gece Tel Aviv'in güneydoğusundaki Lod kentinde hayatını kaybeden Filistinli gencin cenazesi sırasında Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma çıktığı bildirilmişti.

        10

        Cenazede çıkan olayların ardından sokakların savaş alanına döndüğü Lod kentinde, OHAL ilan edildi.

        11

        İsrail İçişleri Bakanlığı, şiddet olaylarının yaşandığı Lod kentinde olağanüstü hal ilan edildiği ve sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

        12

        İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu. Netanyahu, ''Hamas ve İslami Cihad büyük bir bedel ödeyecek'' açıklamasını yaptı.

        13

        Gazze'den İsrail'e atılan roketleri "saldırganlık" şeklinde niteleyen Netanyahu, aralarında büyük yöneticilerin olduğu onlarca liderinin öldürüldüğünü, Filistinlilerin kullandığı binaları, yüksek kuleleri yıktıklarını ve saldırıya bütün güçleriyle devam edeceklerini söyledi.

        14

        İsrail Savunma Bakanı ise Benny Gantz, ''Gazze'ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç'' açıklamasını yaptı.

        15

        Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi de İsrail ordusunca, Gazze'de aralarında silah üretimi yapılan yerlerin de olduğu 500'den fazla noktanın vurulduğunu belirtti.

        16

        Kochavi "İçlerinde liderlerin de olduğu onlarca faal adamı öldürdük. Binaları vurduk ve altyapıyı yıktık. Diğer taraf Gazze'de durum kötü." ifadelerini kullandı.

        17

        İsrail, Gazze Şeridi'nden Tel Aviv ve çevresine roket atışları sonrasında Ben Gurion Havalimanı'ndaki tüm sivil uçuşları askıya aldı.

        18

        İsrail yerel basınına göre, İsrail Sivil Havacılık Otoritesi, Gazze'den Tel Aviv'in de içinde bulunduğu Guş Dan bölgesine roket atışlarını göz önünde bulundurarak sivil uçakların Ben Gurion Havalimanı'na iniş ve kalkışını askıya aldı.

        19

        Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Hamas'ın İsrail'e füze atmasını kınarken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamadı.

        20

        Psaki, "Başkan Biden'ın İsrail'in meşru kendini savunma hakkına desteği hiçbir zaman bitmeyecektir. Hamas ve diğer terör gruplarınca Kudüs'te dahil bölgede düzenlenen füze saldırılarını kınıyoruz." ifadesini kullandı.

        21

        İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve sivillerin ölümüne yol açan saldırılarını kınamaktan kaçınan Psaki, tüm dünyadaki kişilerin dinlerini özgürce yaşamasının ve barış ortamının kurulmasının önemini vurguladı.

        28
        29
        30

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ