Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ivanka Trump ifadeye çağrıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        6 Ocak Soruşturma Komitesi, Ivanka Trump'a gönderdiği ifade çağrısı mektubunda, "Komite, Başkan Trump ve dönemin Başkan Yardımcısı Mike Pence arasında 6 Ocak sabahı geçen ve sizin de şahitlik ettiğiniz konuşmanın detaylarını öğrenmek istiyor." ifadesine yer verildi.

        Ivanka Trump, Trump'ın ailesinden söz konusu komiteye ifadeye çağırılan ilk isim oldu. Ivanka Trump, Beyaz Saray'da babasının danışmanıydı.

        Komite başkanı Bennie Thompson, "Komite tarafından elde edilen ifade, Beyaz Saray çalışanlarının Başkan Trump'ı Capitol Hill'de süregelen kanunsuzluk ve şiddeti önlemeye ikna etmek amacıyla müdahale etmek için birçok kez yardımınızı talep ettiğini gösteriyor" dedi.

        REKLAM

        Komite, bu haftanın başlarında Rudy Giuliani ve Trump'ın hukuk ekibinin diğer üyelerine mahkeme celbi yayınlamıştı.

        6 OCAK KONGRE BASKINI

        ABD'de aşırı sağcı gruplar ve eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçiminin sonuçlarının onaylanması için oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı.

        Baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmişti. Baskın nedeniyle halkı isyana teşvikten azil istemiyle yargılanan eski Başkan Trump, Şubat 2021'de Senatodaki oylamada aklanmıştı.

        Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Cumhuriyetçilerin itirazına rağmen bir komite kurmuş ve olayı soruşturmaya başlamıştı.

        Komite, bugüne kadar Trump'a yakın birçok kişiyi ifadeye çağırmış, bu çağrılara uymayan Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon ve eski özel kalemi Mark Meadows "Kongreyi tahkir" ile suçlanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ