Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Polonya Japonya Polonya MAÇ ÖZETİ - Dünya Kupası'nda Japonya fair-play ile turladı! - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... JAPONYA - POLONYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        FIFA 2018 Dünya Kupası H Grubu'nda Japonya, son 16 turu vizesi alabilmek için Polonya'yla karşılaştı.

        Volgograd Arena'da oynanan mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

        Maçın 59. dakikasında Polonya golü buldu.... Ceza sahası dışı sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta, altıpas içinde topa bekletmeden vuran Bednarek, Polonya'yı 1-0 öne geçirdi.

        Maçta başka gol olmayınca, Polonya maçtan 1-0 galip ayrıldı.

        Japonya maçı 1-0 kaybetmesine rağmen, aynı puana ve aynı averaja sahip olduğu Senegal'den 1 sarı kart az gördüğü için adını son 16 turuna yazdırdı.

        İLK MAÇ 1996'DA

        Japonya ile Polonya ilk olarak 19 Şubat 1996'da Hong Kong'da karşılaştı. Asya temsilcisi, ilk yarısını 3-0 önde kapattığı mücadelede Polonya'yı 5-0 yendi.İki ekibin, bir sonraki mücadelesi ise 27 Mart 2002'de Polonya'nın Lodz şehrinde oynandı. Japonya bu mücadeleyi de ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazanmayı bildi.

        JAPONYA 20. MAÇINDA

        FIFA Dünya Kupası'nda altıncı kez yer alan Japonya, şampiyona tarihindeki 20. maçına çıktı. Asya ekibi, geride kalan 20 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. 18 kez gol sevinci yaşayan Japonya, kalesinde ise 26 gol gördü. Tamamı üst üste olmak üzere altıncı şampiyonasını oynayan Asya ekibi 3 kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı. Japonya, Güney Kore ile 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası'nda son 16 turunda Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye'nin golü Ümit Davala'dan gelmişti.

        POLONYA 34. MAÇINA ÇIKTI

        12 yıl aranın ardından bu büyük organizasyonda yer alan Polonya'nın grubun son karşılaşması öncesinde bir üst tur şansı bulunmuyor. Daha önce 7 kez şampiyonada yer alan Polonya, bugüne kadar 33 maça çıktı, 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Bu maçlarda 45 gol atan Polonya, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Avrupa ekibi, 1974 ve 1982 yıllarında oynanan şampiyonalarda üçüncü olarak en büyük başarılarına ulaştı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        JAPONYA

        Polonya, Senegal ve Kolombiya ile H Grubu'nda yer alan Japonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Asya elemelerinde teknik direktör Vahid Halilhodzic idaresinde Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden ancak daha sonra Halilhodzic ile yollarını ayıran Japonya Milli Takımı'nın Rusya'da başında, Japon teknik direktör Akira Nishino olacak.

        Asya elemelerine 2. turdan katılan Japonya, Suriye, Singapur, Afganistan ve Kamboçya'nın yer aldığı grubu 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile zorlanamadan lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

        Üçüncü turda, Suudi Arabistan, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Tayland ile mücadele eden Japonya, bu grubu da 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 20 puanla lider bitirerek Rusya vizesini aldı.

        İkinci turda oynadığı 8 maçta 27 gol atan ve kalesini gole kapatan Japonya, üçüncü turda ise 17 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

        Önceki Dünya kupalarında Kazuyoshi Miura, Shunsuke Nakamura ve Hidetoshi Nakata gibi önemli oyuncuların forma giydiği Japonya, deneyimli isimler Keisuke Honda ve Shinji Kagawa ile savunmada liderliği üstlenen Maya Yoshida önderliğinde tarihi bir başarı kovalayacak.

        Rusya biletini cebine koyan Japonya, FIFA dünya sıralamasında 61'incı basamakta yer alıyor.

        Japonya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, Japonya ve Almanya'da forma giyen isimler oluşturuyor. Japonya aday kadrosunda geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Galatasaray'da geçiren ve şampiyonluk sevinci yaşayan Yuto Nagatomo da bulunuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Japonya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 5 kez katıldı. Son turnuvada gruptan çıkamayan Japonya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Son 16 turu

        2006 - Grup aşaması

        2010 - Son 16 turu

        2014 - Grup aşaması

        --------------------

        POLONYA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Polonya Milli Takımı, son olarak 2006'da katıldığı turnuvada, gruplardan çıkarak final aşamalarına görmek istiyor.

        Senegal, Kolombiya ve Japonya ile H Grubu'nda yer alan Polonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Eski Polonyalı milli futbolcu Adam Nawalka'nın 2013'ten bu yana çalıştırdığı Polonya, Avrupa Elemeleri'nde Danimarka, Karadağ, Romanya, Ermenistan ve Kazakistan ile mücadele etti.

        Güney Afrika ve Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupalarını kaçıran Polonya, grup aşamasındaki başarılı görüntüsüyle dikkati çekti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Polonya, E Grubu'nu 25 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Wlodzimierz Lubanski, Grzegorz Lato ve Zbigniew Boniek gibi yıldız oyuncularıyla geçmişte adından söz ettiren Polonya'nın bu turnuvada en güvendiği isim şüphesiz Bayern Münih forması giyen golcü oyuncu Robert Lewandowski olacak.

        FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan Polonya'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 16 kez sarsan Lewandowski sağladı.

        Dünya Kupası'nda bir sürprizi gerçekleştirmeye çalışacak Polonya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmı, Polonya, İngiltere, Almanya ve İtalya'da top koşturan futbolculardan oluşuyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Polonya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 7 kez katıldı. Dünya Kupası'nda daha önce iki kez 3.'lük elde eden Polonya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1938 - İlk tur

        1974 - Üçüncülük

        1978 - İkinci tur

        1982 - Üçüncülük

        1986 - Son 16 turu

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ