Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Magazin Pazarı'nda: Seren Serengil, Demet Özdemir, Oğuzhan Koç...
        1

        Magazin gündemi bu hafta ayrılık haberleriyle açıldı. '14 Şubat Sevgililer Günü' öncesinde adeta ardı ardına boşanma haberleri geldi. Geçtiğimiz yıl ikinci kez evlenen Burcu Kıratlı-Sinan Akçıl çifti, "Türkiye’ye örnek olacak bir ayrılık göreceksiniz" diyerek, evliliklerini yine sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu. Mihriban Hurmacı, kendisine şiddet uyguladığı futbolcu Özer Hurmacı ile yeniden boşanma yoluna girdi. 2020'de ilişkilerini evlilikle taçlandıran Gizem Güven-Caner Turp çifti, anlaşmalı olarak beraberliklerini sonlandırıyor. 2014 yılında nikah masasına oturan şarkıcı Emrah ile Sibel Kirer, evliliklerini noktaladı. Oyuncu Fırat Tanış ise 8 yıllık eşi Kübra Tanış'tan tek celsede boşandı. Bu hafta ayrıca Oğuzhan Koç'un, Demet Özdemir'e 14 Şubat'ta evlilik teklifinde bulunacağı iddiası ve Seren Serengil'in 'Gülşen' piştisi de çok konuşulan diğer olaylardı...

        2

        Emrah, uzun yıllardır boşanacağı haberleriyle gündeme geliyordu. Sonunda evliliğini noktaladı. Emrah'ın, toplamda 30 bin TL nafaka ödeyeceği konuşuluyor. Sibel Kirer de boşanma haberleri sonrasında sosyal medya hesabından kendi fotoğrafını yayınlayarak, “Allah, seni özgür yaratmışken, başkasının kölesi olma. Hz. Ali” göndermesinde bulundu. Nasıl yorumluyorsunuz?

        3

        ESİN ÖVET: Sibel Hanım, enteresan bir gönderme yapmış gibi. Sanki burada evliliklerinin bitme sebebini de açıklamış. Ama bu cümle ile kalmaz, yakında sıkıntısını anlatan daha fazla cümleler gelir gibime geliyor. Çünkü Sibel Hanım kızgın belli ki!

        4

        KADİR KAYMAKÇI: Bir süre sevgili olduktan sonra ayrılmalar bile zorken ortada çocukların olduğu evlilikleri bitirmek, boşanmak çok daha zor oluyor. Emrah ve Sibel Kirer ayrılığında da bu zorluğu görüyoruz. Sibel Hanım, boşanma sonrası ‘kölelik’ göndermesiyle evliliğin kendisine hissettirdikleri konusunda bizlere bir fikir veriyor. Ama artık bitmiş kendi imasıyla ‘özgür’ kalmış. Şimdi çocukları düşünmesi gerek sanki. Emrah o çocukların babası, Sibel Hanım, çocukları için daha soğukkanlı kalmalı belki de.

        5

        MEHMET ÇALIŞKAN: Emrah’ın mâl varlığı ve birikimi göz önünde bulundurulursa ödeyeceği aylık 30 bin TL’yi açıkçası az buldum. Nekesliği de nam salan Emrah, nafaka konusunda da elini sıkı tutmuş. Sibel Kirer’in sosyal medya paylaşımına gelince; Emrah’ın kendisine bir hayli kötü davrandığını ifade etmiş. Belki de çok zor bir evlilik yaşadı, düş kırıklığına uğradı. Belli ki boşandıktan sonra eski eşini kamuoyuna şikâyet etmek istemiş. Velev ki öyle, yine de paylaşıma gerek yoktu. Zaten boşanıp hayatlar ayrılmış, nafaka konusunda da anlaşılmış. Her şeyin ötesinde iki çocuğunun babası. Bu paylaşım, büyüdükleri zaman babalarıyla olan ilişkilerini zedeleyebilecek türden. Geride kalan sorunlarınızı çocuklarınıza yansıtmak adil değil. Kızınız evlilik çağına geldiği zaman “Babamız, annemize köle gibi davranmış. Benim de böyle bir evliliğim olabilir” diyerek ya evlenmeye sıcak bakmazsa… Ayrıca bir de Emrah’ı dinlemek lazım. Gerçi tanıdığım Emrah, asla ve asla evliliğiyle ilgili konuşmaz, eski eşiyle ilgili tek cümle sarf etmez.

        6

        AYTEKİN TEKER: Magazin dünyasında uzun süre konuşulan dedikodular büyük oranda doğru çıkıyor. Bu boşanma haberi de bunun başka bir örneği oldu. Evlilikleri çoktan bitmişti. Şimdi de resmiyete döküldü. Gayrimenkul zengini olan Emrah'ın Sarıyer'deki bir evini de eşine verdiği konuşuluyor. Göndermeye gelirsek; Sibel Kirer, o paylaşımı yaparken çocuklarını da düşünmeliydi... Sonuçta çocuklarının babası...

        7

        Oğuzhan Koç'un, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Demet Özdemir'e evlilik teklifi edeceğine ilişkin haberler basına yansıdı. Ancak bu haberler ortaya çıkınca sürpriz bozuldu. Evlilik teklifi etse bir dert, etmese bin dert... Siz bu 'araf'ı nasıl yorumluyorsunuz?

        8

        ESİN ÖVET: Demet ve Oğuzhan barışıp daha tam özlem gideremeden söylentiler başladı. Bu kadar söylenti mutsuzluk getirir. Biraz bu tarz sansasyonlardan uzak durup ilişkilerinin tadını çıkarsalar keşke ama mümkün gözükmüyor. Eğer evlenmek istiyorlarsa bir an önce hiç beklemeden evlensinler.

        9

        KADİR KAYMAKÇI: Nedense ben Oğuzhan Koç’un Demet Özdemir’e evlilik teklif edeceğine inanamıyorum. Bu ilişkide bir şeyler koptu gibi... Yeniden birleştirmek imkansız değil ama çok zor bence. Evlilik teklifi konusuna gelince. 14 Şubat sürprizi bozulduysa bugün etsin teklifi sürprizse al sana sürpriz ya da “Yok öyle bir şey ya” deyip ne bileyim 17 Şubat’ta Demet’in hiç beklemediği anda çıkarsın yüzüğü... Niyet evlilikse zaten bu bile Demet için yeterince büyük sürpriz olacaktır.

        10

        MEHMET ÇALIŞKAN: Yaklaşık iki aylık aradan sonra yeniden bir araya gelmelerinden sonra atılacak adım zaten evlilik üzerine olmalıydı. Haklarında çıkan söylentilere göre ayrılıklarının nedeni Oğuzhan Koç’un evlenmeye yanaşmamasıydı. Anlaşılan o ki aralarında başka bir sorun da yoktu. Oğuzhan Koç, iki aylık süreçte duygularını iyice tartmış olmalı ki Demet Özdemir ile evlenmeye karar vermiş. 14 Şubat’ın barışmalarının yakın bir dönemine denk gelmesiyle de evlilik teklifini daha da anlamlandırmak istemiş. Allah, mutlu etsin. Oğuzhan Koç, sürprizi bozuldu diye evlilik teklifinde bulunmayacak değil. Ayrıca Koç’un teklif hazırlığında olduğunu Demet Özdemir, herhalde medyadan önce öğrenmiştir. En azından sezmiştir. Bildiğini veya sezgisini Oğuzhan Koç’a belli etmemiştir o ayrı.

        11

        AYTEKİN TEKER: Eğer böyle bir sürpriz varsa, bozulduğunu düşünüyorsa günler çuvala girmedi. 26 Şubat Demet'in doğum günü, bu da bir fırsat. Oğuzhan Koç'un, Yağmur Tanrısevsin ile birlikteliği de evlilik fobisi yüzünden bitmişti. Oğuzhan'ın aşkı, fobisini yenecek mi göreceğiz.

        12

        Seren Serengil, uzun süredir Gülşen'in sahne kıyafetlerini eleştiriyordu. Serengil'in son sahnesinde, ünlü popçunun daha önce giydiği kıyafetinin bir benzerini giymesine ne diyorsunuz? Sosyal medyada Serengil hakkında çok yorum yapıldı.

        13

        ESİN ÖVET: Klasik Seren. Alışmadık mı? Kendisinden konuşturmak için her türlü gariplik kendisinde maşallah. Ne diyeceksin… Gülüp geçeceksin.

        14

        KADİR KAYMAKÇI: Şarkıcıları sahnede giydiği kıyafetleri konuşmanın ne kadar boş olduğunu anlamamız açısından süper örnek olmuş. Herkes kendi şovuna, zevkine ne uyuyorsa sahnede giyebilir. Seren Hanım, Gülşen’in kıyafetlerine demediğini bırakmayıp sonra da onun giydiği kıyafetin neredeyse aynısını giyerek komik duruma düşmüş. Tam bir ‘Ele verir talkını kendi yutar salkımı’ durumu... Gülşen’in kıyafetini blur’layıp ekrana getirmişti bakalım onun kıyafetini blur’layan çıkacak mı?

        15

        MEHMET ÇALIŞKAN: Bu tarzda derin dekolteye sahip kostümle sahneye çıkan bir tek Gülşen değil. Ayrıca Seren Serengil son örnekte olduğu gibi kariyeri boyunca birçok kez sahneye derin dekolteli kostümle çıktı. Tam da ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ olmuş. Ne yazık ki sürekli kostümleriyle gündeme geliyorlar. Varın gerisini siz hesap edin. Anlaşılan o ki ‘daha başarılı nasıl olurum?’ düşüncesinden uzaklaşıp ‘ne giyersem daha çok gündem olurum’ düşüncesinin girdabına kapılmışlar.

        16

        AYTEKİN TEKER: Seren Serengil'in Gülşen'in transparan tercihine 'striptiz' kıyafeti demesinin ardından, Gülşen'in Bursa'daki konserinin bir benzerini giymesinin ti'ye alınması normal geliyor bana. Serengil, Gülşen'in kıyafetini blur'latmıştı, tabi çok tepki çekmişti. Herkes istediğini giysin... Kısa sürede umarım sahne kıyafetlerini değil, yeni şarkıları konuşuruz...

        17

        Magazin dünyasında şu sıralar ayrılık fırtınaları esiyor. '14 Şubat Sevgililer Günü' öncesinde adeta ardı ardına boşanma haberleri geliyor. Alişan-Buse Varol, Gizem Güven-Caner Turp, Özer Hurmacı-Mihriban Hurmacı, Burcu Kıratlı-Sinan Akçıl çiftlerinin ayrılık haberleriyle gündemde olmasının ardından Fırat Tanış'ın da eşinin boşandığı ortaya çıktı. Bu ayrılık fırtınası için neler söylersiniz?

        18

        ESİN ÖVET: Seneyi ayrılık rüzgarları ile açtık. Maşallah ardı ardına boşanma, ayrılık haberleri geliyor. Öyle de gideceğe benziyor. Astrologlar bu sene daha çok ayrlık ve boşanma olacağını belirtiyor. Fakat ben daha çok uzmanların görüşlerini ciddiye alıyorum, ki uzmanlar pandemi döneminde evde oturduğumuz günlerde insanların ilişkilerini çok fazla sorguladığını belirtti. E ne kadar sorgularsan o kadar sorun bulursun. Ve insanlar kendi hayatlarının, özgürlüklerinin de kıymetini anladı. En ufacık bir şeyde idare etmek istemiyor. Ki bu ayrılık ve boşanmalar sadece de ünlüler dünyasında değil. Çevremde de çok fazla ayrılık ve boşanma haberi alıyorum. Kimse artık kimseyi çekmek, idare etmek istemiyor. O dönem annelerimizde kalmış.

        19

        KADİR KAYMAKÇI: 2022’ye gireli daha 45 gün oldu ama peş peşe boşanma, ayrılık haberleri geliyor ünlü çiftlerden. Belki tesadüftür ama pandemi etkisi de var gibi sanki. Zorunlu evde kalmaların birçok ilişkişi çok hırpaladığı bilim insanları tarafından da dillendiriliyor. Pandeminin ardından da ülkeler kısıtlamaları yavaş yavaş gevşetmeye başlarken bazı çiftler de kendilerini daha ‘özgür’ hissetmek istiyor olabilir. Bilim insanları Covid’e aşı buldu ama bu ayrılıklara bir aşı bulunabileceğini sanmıyorum. Önümüzdeki günlerde daha çok ayrılık haberi alırız gibime geliyor.

        20

        MEHMET ÇALIŞKAN: Türkiye geneline bakacak olursak 2021’in boşanma verileri henüz açıklanmadı. 2018’de 143.573, 2019’da 156.587 çift boşanırken 2020’de bu sayı 135.022’ye geriledi. Görünen o ki pandeminin ilk yılında eşlerin arasındaki bağ, tahmin edilenin tersine daha da sıkılaşmış. Ünlü çiftlerin ayrılma oranı mı arttı yoksa bu kadar çok ayrılık aynı döneme mi denk geldi? Yılın sonunda 2022’nin ünlülerin ayrılıklarını önceki yıllara göre oranlayarak bir veri elde edebiliriz. Bu kadar çok ünlü ayrılığının aynı döneme denk geldiğini düşünüyorum.

        21

        AYTEKİN TEKER: Karantinanın uzantıları sanırım bu ayrılıklar da... Geçen yıl 16 çift boşanmıştı. Daha 2022'nin 2. ayı bitmeden 6 çiftin ayrılığını konuşuyoruz. Böyle giderse, sanırım bu yıl daha çok boşanma olayına şahit olacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ