Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Helin Avşar: Bazen evli olduğumu unutuyorum

        Ömür Sabuncuoğlu / HABERTÜRK MAGAZİN

        ALTI ay önce Cunda Adası’nda bir balık restoranına oturmuş Helin’le sohbet ediyorduk. Hayatında her şeyi akışına bıraktığını, doğru adamın kendisini gelip bulacağına inandığını söylüyordu o akşam. Söyledikleri gerçek oldu. Bir de anne olmayı çok istediğini anlatmıştı. Sanki bu röportaj çıktıktan sonra bu mutlu haberi de alacakmışız gibime geliyor. Evlendikten sonra sadece evinin kapılarını değil iyi ve güzelliklerle dolu kalbini de açtı... Evliliği ile ilgili merak edilen her şeyi ilk kez anlattı...

        Kaç günde evlilik kararı aldınız?

        23 günde. (Kahkahalar) O kişi karşına çıktığında anlıyorsun ve ‘Evet işte bu’ diyorsun. Bir anda hissediyorsun. Biliyorsun benim altıncı hissim de çok kuvvetlidir. Serhan ile uzun konuşmalar sonrasında, kafalarımızın birbiriyle uyuştuğuna karar verdik ve evlilik kararı aldık.

        Evliliğe alıştın mı?

        Bazen unutuyorum evli olduğumu biliyor musun? Kendime hatırlatıyorum. (Gülüyor) O kadar ani oldu ki... Evlilik bambaşka bir kavram. Karşındaki kişi doğruysa ve anlayışlıysa her şey çok güzel. Serhan ile her şeyi konuşarak çözüyoruz. Dolayısıyla hiç problem yaşamıyoruz. Yaşamayacağız da inşallah.

        'Anne olmaya hazırım'

        O zaman siz evliliğinizi şu an flört gibi yaşıyorsunuz.

        Evet, birbirimizi tanıdıkça daha çok seviyoruz. Şimdiye kadar bana, ‘Ne kadar da kötü bir huyu varmış’ dedirtmedi. Allah da dedirtmesin. Çok uysal. Aynı evin içinde bu çok önemli. Yıllarca yalnız yaşadım ve iki kişinin aynı evde yaşaması gerçekten zor. Ama karşındaki kişi konuşabildiğin bir insansa bu mükemmel oluyor.

        Evin çok güzelmiş. Huzurlu ve sakin...

        2 günde döşedim. Sade, çok fazla eşyası olmayan, rahat ve konforlu bir ev. Tek kişilik yaşama göre ayarlamıştım ama şimdi iki kişi olduk. Bir müddet sonra daha büyük bir eve taşınacağız. O da tıpkı bu ev gibi sade olacak.

        Aniden evlenmen ‘Acaba hamile mi’ sorularını da akla getirdi.

        Yok canım, öyle şey olur mu? Ben Akrep burcuyum, yükselenim de Oğlak. Kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz.

        Anne olmaya hazır mısın?

        Hazırım Ömür. Senelerdir çok istiyorum. Yeğenlerim de büyüdü. Bizim aile bir çocuk istiyor. Eve bir bebek yakışır. İnşallah Allah hayırlısıyla, sağlıklı bir şekilde nasip eder.

        Kız çocuk mu istiyorsun erkek mi?

        Herkes kız ister ama ben enteresan bir şekilde erkek istiyorum. Bakalım Allah hangisini nasip edecek? Ben de çok merak ediyorum.

        İsim düşündün mü?

        Açıkçası hiç düşünmedim.

        Rahmetli babanın ismini koymak ister misin? Mutlaka tabii ki. Göbek adını babamın ismini koyacağım. İleride hangi adını kullanacağına kendisi karar verir. Kızım olursa da mutlaka ikinci isim olarak annemin adını koyacağım.

        Peki evlenme teklifini nasıl aldın?

        Bir kahvaltı masasında konuşarak o sonuca vardık. Nasıl ettiğini inan hatırlamıyorum. (Gülüyor) Serhan da sonra, ‘Ya ben sana doğru düzgün evlenme teklif etmedim’ dedi. Bu yaz Ayvalık Cunda Adası’nda bir yaz düğünü yapacağız. Şimdi orası için bir şeyler tasarlıyor.

        Nikâhınız evde kıyıldı. Neden dışarıda bir mekânda evlenmek istemedin?

        Çünkü birkaç gün önce bomba patlamıştı. Ülkemiz üzücü günlerden geçiyor. Telli duvaklı, tefli bir düğün yapmak istemedim. İnşallah kötü haberler son bulur ve yaza güzel bir düğün yaparız.

        'Ablam bana hiç baskı yapmadı'

        Nikâh sırasında Hülya Avşar, ‘Bunlarda hiç akıl yok, evleniyorlar’ dedi. Şaka mı yapıyordu, ciddi miydi?

        Şaka söyledi canım. Ablam çok mutlu. Çünkü evlenince ister istemez düzenli bir hayata geçiyorsun. Yattığın, kalktığın, yemek yediğin, spor yaptığın her saat belirginleşiyor.

        O zaman üzerindeki baskıyı da azalttı.

        Ablam hiçbir zaman bana baskı uygulamadı. Sadece dışarıdan görüntü öyleydi. Benim ablam çok mantıklı bir kadındır. Sana her şeyi güzelce anlatır. Onu alıp almamak sana kalmış bir şey. Her şeyi konuşarak çözeriz. Serhan’la ilk tanıştırdığım yemekte de, onun çok mantıklı ve iyi bir insan olduğunu söyledi. Evliliğimin bütün ailemin rızasıyla olması çok güzel oldu ve beni mutlu etti.

        Hülya Avşar’ın Instagram hesabından senin çay servisi yaparken görüntünü yayınlaması resmen olay oldu.

        Ben bile gözlerime inanamadım. Elim ayağım titriyordu. (Gülüyor) Ne servis yaptığımı bile gerçekten hatırlamıyorum. İyi ki kimsenin üstüne dökmedim. (Kahkahalar)

        Kız isteme oldu mu?

        Serhan’ın ailesi nikâh günü geldi ama onlardan birkaç saat sonra da nikâh memuru geldi. İsteme ve verme gibi bir durum pek olamadı yani. (Gülüyor)

        Kahve pişirip içine tuz koydun mu?

        Koydum ve o da kahveyi içti. Midesi şimdilik sağlam. (Kahkahalar)

        ‘Yaz koleksiyonu hazırlıyorum’

        Tasarımlarını sergilediğin Kızılay defilesi çok başarılı geçti. Şimdi yeni projeler var mı?

        www.hell-in.com diye yeni bir online site açıyorum. Bir de çok yakın bir arkadaşımla birlikte ortak bir tasarım ofisi açacağız. Onun eşinin mobilya fabrikası var. Benim tasarımım olan elbiseler, çocuk odası, yemek masası, değişik tabloların, sandalyelerin olduğu farklı bir ofis açacağız. Bir taraftan da yaz koleksiyonumu hazırlıyorum.

        Nasıl bir koleksiyon olacak?

        Günlük kıyafetler olacak, çok abiye yok. Ama ayağına bir stiletto giydiğinde de geceye devam edebileceğin kıyafetler olacak. Kadınların işini kolaylaştıracak. Özellikle de çalışan kadınların çok hoşuna gidecek. Soft renklerden oluşacak. Siyah ve beyaz ağırlıklı. Herkesin rahatlıkla alabileceği şekilde fiyatları da uygun tutacağım. İnternetten satışı olacağı için rakamlar kimseyi zorlamayacak. Keten ve yaz kumaşlarından oluşacak.

        ‘Evliliği yürütebileceğimize inandık, evlendik’

        Peki nasıl tanıştınız?

        Bir arkadaşımla dil okulu ile ilgili araştırma yapıyorduk. En iyi ajans Serhan’larınkiydi. Randevu aldık ama ben o gün görüşmeye gitmeyecektim. O da bir başkasını gönderecekmiş ama o gün her şey tesadüfi bir şekilde bizi bir araya getirdi.

        Seni en çok neyi etkiledi?

        İlk başta tabii fiziksel bakıyorsun. Eşim yakışıklı, uzun boylu, esmer bir adam. Konuşunca da benimle aynı kafada ve mantıklı olması beni çok şaşırttı. O da benim gibi yurtdışında okumuş. Ufku geniş biri. Ben hırçınlaşsam bile o hep sakin. Bu özelliği çok güzel. Bana çok değer veriyor. Biz bu evliliği yürütebileceğimize inandığımız için evlendik.

        Hiç kavga ettiniz mi?

        Hiç etmedik. Bugün evleneli tam bir ay 15 gün oldu. (Tahtaya vuruyor)

        Balayına gittiniz mi?

        Yok, henüz gitmedik. İki gün bir yere kaçtık ama o balayı sayılmaz. İnşallah hepsini yazın yapacağız. Serhan’ın da işleri çok yoğun şimdi fuarlara katılacak. Şehir şehir gezip, seminerler verecek.

        Sen de yanında gidecek misin?

        Sadece Ankara’ya birlikte gideceğiz. Çünkü büyük ablam Leyla orada, onu da görmüş olacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ