Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Şipşak Magazin unutulmayan pozlar, Ünlülerin unutulmayan pozları; Banu alkan meşhur pozlar,
        1

        Onlar sanat camiasının unutulmayan isimleri... Kimi yarışmalara katılarak, kimisi de tesadüfen keşfedilerek şöhret kapısını araladı. Ortak noktaları ise başarılarıyla olduğu kadar çektirdikleri fotoğraflarla da magazin gündemini meşgul etmeleri....

        2

        AHU TUĞBA
        Gerçek adı Tuğba Çetin olan yıldız 1963 İstanbul doğumlu. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji mezunu olan Tuğba ilk filmini 13 yaşındayken çevirdi. Bir süre ara verdikten sonra 1981 yılında yeniden sinemaya döndü. 100'e yakın filmde rol aldı. Son olarak 2006'da Meçhule Gidenler için kamera karşısına geçen Ahu Tuğba'nın şöhretinin ilk yıllarında verdiği pozlar hala hafızalarda.

        3

        AJDA PEKKAN
        1946 yılında İstanbul'da doğan Ajda Pekkan'a şöhret kapısı Ses dergisinin açmış olduğu artist yarışmasına katılmasıyla açıldı. Meslek yaşamı boyunca sayısız albüm ve filme imza atan Pekkan, özellikle 60'lı yıllarda fırtınalar estirdi.

        4

        Türk pop müziğinin divası olarak nitelendiren sanatçı, o dönem verdiği pozlar ile hafızalara kazındı.

        5

        BANU ALKAN
        1958 yılında eski Yugoslavya'da Dubrovnik'te doğdu. Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebroyna olan Banu Alkan’ın, marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1966 yılında Dubrovnik'ten Balıkesir Edremit'e göç etti. Ailece Türk vatandaşı olup "Alkan" soyadını aldılar ve Remka, "Banu" oldu. Sonra İstanbul'a taşınarak Kartal’a yerleştiler. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2.nci sınıfta ara verdi. Gençliğinde rüyalarını süsleyen mankenliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nın kadrosuna girerek bazı reklam filmlerinde rol aldı.

        6

        Alkan, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başardı.Alkan Yeşilçam'ın Afrodit'i olarak anılıyor.

        7

        BÜLENT ERSOY
        1952 yılında İstanbul´da dünyaya geldi. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan’dan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı´nı bitirdi. 1971 yılında Saner Plak´tan çıkan kırkbeşlik plağı ilk albüm çalışması oldu. Bu çalışmada, güfte ve bestesi bestekar Muzaffer Özpınar´a ait 'Lüzum Kalmadı' ve 'Neye Yarar Gelişin' adlı eserleri seslendirdi. Sahneye ilk adımını 1974 yılında Büyük Maksim Müzikholleri´nde attı.

        8

        Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce konser veren Bülent Ersoy, 'Düşkünüm Sana', 'Yaşamak İstiyorum', 'Biz Ayrılamayız' ve 'Ablan Kurban Olsun Sana' gibi albümlere imza attı. 1995 tarihini taşıyan 'Benim Dünya Güzellerim', S Müzik etiketiyle çıkan ilk albümü oldu. 1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru ünvanıyla ödüllendirildi. Bülent Ersoy, gerek sanat gerekse özel hayatıyla adından her zaman söz ettirmeyi başardı. Bikinili olarak 1980'li yıllarda verdiği bu pozlar ile de hafızalarda yer etti.

        9

        FATMA GİRİK
        Türk sinemasının gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden biri olan Fatma Girik, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Fatma Girik'in yıldızı 1960 yılında yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı 'Ölüm Peşimizde' isimli sinema filmi ile bir anda parladı.

        10

        Başrollerini Kartal Tibet, Ediz Hun, Ekrem Bora, Cüneyt Arkın gibi yeşilçamın usta jönleriyle paylaştığı yaklaşık 200 filme imza atan sanatçı, başarısıyla olduğu kadar kusursuz güzelliğiyle de göz doldurdu. Fatma Girik'in verdiği bikinili pozlar uzun süre magazin gündemini meşkul etti.

        11

        FERİ CANSEL
        Yeşilçamım cesur isimlerinden Feri Cansel, 1944 yılında doğdu. 1970'lerde rol aldığı filmler ve üstlendiği cüretkar sahneler ile adından söz ettirdi.

        12

        Turist Ömer serisinde Sadri Alışık ile rol alan oyuncu, Türk sinemasına farklı bir boyut getirdi ve yeni bir akımın ortaya çıkmasına öncülük etti. Cansel, 1983 yılında nişanlısı tarafından öldürüldü.

        13

        FİLİZ AKIN
        Artist mecmuasının düzenlediği yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan Filiz Akın, 1943 yılında doğdu. Sinemanın sarışın güzellerinden olan Filiz Akın, bir çok filmde başrol oynadı. Filiz Akın'ın izleyenlerin karşısına bikinili olarak çıktığı ilk filmi başrollerini Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi usta isimlerle paylaştığı Tatalı Dillim'di. Güzel sanatçı, düzgün fiziği ile akıllarda yer etti.

        14

        GÖNÜL YAZAR
        1940 yılında İzmir'de doğan Gönül Yazar sanat hayatına 14 yaşında girdiği Ege Ses Kraliçesi Yarışması'nda birinci seçilerek atıldı. Ankara Radyosu'ndan İstanbul sahnelerine transfer olduğu ilk yıllardan itibaren daima gözde,daima sevilir bir sanatçı olmayı başardı.

        15

        Başrollerini Gökhan Arsoy ile paylaştığı 'Taş Bebek' filmi ile beyazperdeye adım attı ve devrin ünlü jönleriyle onlarca filmde rol aldı. Formda vücudu ile de ilgi odağı olan Gönül Yazar, eskimeyen güzelliğiyle hala adından söz ettiriyor.

        16

        HALE SOYGAZİ
        Hale Soygazi, 1972'de Saklambaç Gazetesi'nin açtığı Türkiye Sinema Güzellik Yarışması'na katılarak birinci olduktan sonra adını duyurdu. Soygazi, Daha sonra "Avrupa Sinema Güzeli" seçildi. İlk filmi olan "Kara Murat" ile beyazperdeye adım attı ve sayısız filmde rol aldı.

        17

        Hale Soygazi'nin düzgün fiziği ve duru güzelliği kendisine bir çok reklam teklifi gelmesine neden oldu.

        18

        HARİKA AVCI
        O da adını değiştiren ünlülerden. Gerçek adı Nermin olan Avcı, ortaokuldan sonra okumayı bıraktı. Bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlayan Avcı'nın yaşamı henüz 14 yaşındayken aşk ile ilk tanıştığında değişti. Avcı'nın ilk aşkı işadamı Dikran Masis'ti. Avcı'nın özel yaşamındaki fırtınalar sonraki dönemde de dinmez. Sinema filmlerinde ve TV dizilerinde oynayan Avcı, bir dönem şarkıcılık da yaptı. Son olarak erkek kardeşiyle olan tartışmalarıyla magazin aleminde gündem yaratan Harika Avcı, gençlik yıllarında verdiği pozlarla adından söz ettirmişti.

        19

        HÜLYA AVŞAR
        Asıl adı Kamile Suat Ebrem olan sanatçı, söz yazarı Aysel Gürel'in kızı. Türk televizyonlarının ilk yerli dizisi Aşk-ı Memnu'daki "Bihter" rolu ile şöhret oldu. Bikinisiyle denizden kameralara doğru koştuğu kolonya reklamı ile de Türkiye'nin popüler kültür hafızasında unutulmaz bir yer edindi.
        Yeşilçam'ın taçsız kraliçesi Hülya Avşar, 1963 Edremit doğumlu. Onun kaderini değiştiren katıldığı 1982 Türkiye güzellik yarışması oldu. Önce kraliçe seçildi. Ancak daha önce evlenip boşandığı ortaya çıkınca tacı elinden alındı. Ama bu tatsız olay onu bugünlere kadar taşıyan yolun başlangıcı oldu. 1983'te başrollerini Fikret Hakan ve Salih Güney ile paylaştığı Haram ile sinemaya başladı.

        20

        Hülya Avşar 1980'li yılların sonlarından günümüze kadar magazin gündeminden hiç düşmedi. Aşkları, evliliği, boşanması, çocuğu, tenis tutkusu, özel yaşamının tüm ayrıntılarıyla deyim yerindeyse kariyerinden daha fazla gündeme geldi.

        21

        HÜLYA KOÇYİĞİT
        Meslek hayatına 1963 yılında çekilen Susuz Yaz filmi ile başlayan Hülya Koçyiğit, yönetmenliğini Atıf Yılmaz, Şerif Gören,Ertem Eğilmez gibi ustaların yaptığı 200'e yakın filmde rol aldı.Koçyiğit, daha çok muhafazakar aile kızı tiplemeleriyle izleyici karşısına çıktı. Hayatını Fenerbahçeli eski futbolculardan Selim Soydan ile birleştirdi. Gülşah isminde bir kızı olan sanatçı, başarısı ve sade güzelliği ile akıllarda yer etti.

        22

        MÜJDE AR
        Asıl adı Kamile Suat Ebrem olan sanatçı, söz yazarı Aysel Gürel'in kızı. Türk televizyonlarının ilk yerli dizisi Aşk-ı Memnu'daki "Bihter" rolu ile şöhret oldu. Bikinisiyle denizden kameralara doğru koştuğu kolonya reklamı ile de Türkiye'nin popüler kültür hafızasında unutulmaz bir yer edindi.

        23

        Müjde Ar, 30 yılı aşkın sanat hayatında Atıf Yılmaz, Zeki Ökten, Halit Refiğ, Nejat Saydam, Kartal Tibet, Ertem Eğilmez, Şerif Gören, Sinan Çetin, Ömer Kavur, Başar Sabuncu, Mustafa Altıoklar ve Serdar Akar gibi yönetmenlerin filmlerinde rol aldı. Güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sanatçı, başarısının yanı sıra verdiği cesur pozlarla da hafızalara kazındı.

        24

        NERİMAN KÖKSAL
        Türk sinemasının ilk ve en uzun süreli 'vamp kadını' olarak kabul edilen Neriman Köksal, 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Neriman Köksal, 20`li yaşlarının ilk yarısında İstiklal Caddesi'nde yürürken Metin Erksan tarafından keşfedildi. Çete" filmindeki Rus prensesi Nina rolü ile sinemaya adım atan Neriman Köksal asıl ününü, Fosforlu Cevriye filmi ile elde etti.

        25

        Türk Sinemasında erkeksi-kadın imgesinin uzun yıllar sürecek bir modaya dönüşmesine de öncülük eden Köksal, geçmişten günümüze en çok taklit edilen isimlerden biri olmayı başardı.

        26

        NÜKHET DURU
        Sanat dünyasının eskimek bilmeyen yüzlerinden biri olan Nükhet Duru, 1954 yılında doğdu. İlk 45'lik plağı "Beni Benimle Bırak" 1975 yılında yayınlandı ve bu plak büyük bir başarı sağladı.Duru, müzik albümlerindeki başarısını, beyaz perdeye de taşıdı ve bir çok filmde rol aldı.

        27

        Meslek hayatı boyunca kadın ve erkek hayranlarının yakın markaj altında tuttuğu Nükhet Duru, güzelliği ile her daim dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Duru'nun verdiği pozlar, bir çok ünlü isme ilham kaynağı oldu.

        28

        OYA AYDOĞAN
        1957 İstanbul doğumlu olan Aydoğan bir süre St. Pulcherie Fransız okulunda okudu. Liseyi St. Michel'de bitirdi. 1976 yılında Türkiye Güzeli seçilince de kariyerinin yönü belirlendi. Bülent Ersoy'un yasaklı günlerinde onu esktralara götürerek destek verdi.

        29

        Evdeki Yabancı, Denizin Kanı, Pembe Patikler, Fırat gibi dizilerde ve çok sayıda sinema filminde rol aldı. Güzelliği ve oynadığı cesur sahneler ile yeşilçamda fırtınalar estiren Aydoğan son olarak Bez Bebek adlı dizi ile izleyici karşısına çıktı.

        30

        SERPİL ÇAKMAKLI
        1962 Eskişehir doğumlu olan Çakmaklı, Alkan'ın en büyük rakibiydi. Gerçek adı Şener Oönmez olan Çakmaklı, liseyi bitirdikten sonra bir dönem mankenlik yaptı. "İçimizden Birileri" adlı TV filminde ufak bir rol aldı. "Devlet Kuşu" filmiyle oyunculuğa başladı.

        31

        Sahnelerde solistlik de yapan Çakmaklı 2000 yılında kendi adını taşıyan bir de albüm çıkardı. Yılanların Öcü, Bir Pazar Günü, Acı Gerçekler, 14 Numara gibi sinema filmleriyle "Alçaktan Uçan Güvercin" adlı TV dizisinde oynadı. Bir dönem Yalçın Dümer ile yaptığı evlilik ve ardından gelen boşanmayla da gündemdeydi. şu sıralar kameraların uzağında sakin bir yaşam sürdüren Serpil Çakmaklı'nın popüler günlerinden geriye verdiği cüretkar pozlar kaldı.

        32

        SİBEL TURNAGÖL
        16 yaşında mankenliğe başlayan Sibel Turnagöl, kısa bir süre sonra mankenler kraliçesi seçildi. Sanatçı, Alinur Velidedeoğlu’nun çektiği ‘‘Pelikan’’ kalemleri reklam filminde oynadıktan sonra Şerif Gören yönetiminde Kadir İnanır’la başrolünü paylaştığı ‘‘Sen Türkülerini Söyle’’ filmiyle beyazperdeye adım attı.

        33

        Erken yaşta efsane oyuncu Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık ile dühyaevine giren Turnagöl'ün evliliği uzun sürmedi. Bu evlilikten Sadri adını verdiği bir oğlu olan Turnagöl, sunuculuğunu üstlendiği TV programları ile izleyicilerin karşısına çıktı.

        34

        SİBEL CAN
        Henüz 13 yaşındayken gelen teklifi değerlendirerek oryantel olarak sanat yaşamına başlayan Sibel Can'ın yıldızı bir anda parladı. Nükhet Duru'nun tavsiyesi üzerine Maksim gazinosunda sahne aldı.1987 yılında ilk albümünü çıkardı.Sibel Can, çeşitli tv dizileri ile izleyici karşısına çıktı. Sahnelerde fırtınalar estirdiği dönemde Hakan Ural ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu oldu.Evlilik mutlu sona ulaşmadı.

        35

        Sanatçı ikinci evliliğini Sulhi Aksüt ile yaptı ve bu evlilikten de bir oğlu oldu. Geçtiğimiz günlerde ikinci evliliğini de noktalama kararı alan Can, yeni çıkardığı albümü ile adından söz ettiriyor. gerek sahne kıyafetleri gerek se performansı ile izleyenleri büyüleyen Sibel Can, geçmişte olduğu gibi hala hayalleri süslüyor.

        36

        SUZAN AVCI
        Türk Sinemasının kötü kadını Suzan Avcı, 1937 yılında Bursa'da doğdu.1962 yılında oynadığı, Şehvet Uçurumları ismili film ile kariyerinin en parlak dönemini yaşadı.