Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Hastalara tarım ve hayvancılıkla terapi

        Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 165 yatak kapasiteli hastanelerinin Ahmetli ek ünitesinde farklı bir rehabilitasyon çalışması yürüttüklerini söyledi.

        Ahmetli ilçesindeki ek ünitenin 2006'dan bu yana faaliyet gösterdiğini ve 160 hastanın burada tedavi gördüğünü anlatan İlter, burada 1 uzman, 1 pratisyen doktor olmak üzere 18 hemşire, 1 sağlık memuru ve 42 hasta bakıcı ve temizlik personelinin görev yaptığını kaydetti.

        Hastaların rehabilitasyon sürecinde tarımsal üretim ve hayvancılığın kullanıldığını belirten İlter şöyle konuştu:

        ''Hastanemizde gerçekleştirilen tarımsal üretim, hayvancılık gibi faaliyetler hastalarımızın tedavisinde önemli yer tutuyor. Hastalarımızla birlikte bahçemize meyve ağaçları dikiyoruz, sebzelerin ekimini yapıyoruz. Ayrıca içerisinde toplam 45 koyun ve kuzu bulunan küçükbaş hayvan ağılımız mevcut. Tarımsal faaliyetlerle birlikte her sabah hastalarımız bahçıvanlarımızla birlikte tarımsal faaliyetlere yardımcı oluyor. Hastalar, negatif enerjilerini ve streslerini bu yöntemle atıyorlar.

        Hastalarımız ayrıca öğretmenler nezaretinde el sanatları öğreniyorlar. Ayrıca, 15 günde bir düzenlediğimiz canlı müzik eşliğinde müzikle terapi yapıyoruz. Şarkılar eşliğinde oynuyorlar, streslerini atıyorlar.''

        Lavantanın sakinleştirici kokusu kullanılıyor

        Tarımsal rehabilitasyon çalışmaları kapsamında hastaların 2 yıl önce lavanta yetiştirdiğini ve tohumlarını kurutarak kokusundan faydalandıklarını bildiren İlter, şöyle devam etti:

        ''Bu kokuyu, Ahmetli ve Manisa'daki hasta odalarına astık. Lavanta kokusunun sakinleştirici özelliği var. Tüm hastane binasının içi lavanta kokuyor. Şimdi de 2 dönümlük bir alanda lavanta yetiştireceğiz. Burada üretilen lavantaları, hastanemiz derneği kanalıyla kozmetik sanayisine pazarlayacağız ve gelirini de rehabilitasyon çalışmalarında kullanacağız.''

        İlter, hastaların spor yapmalarına da imkan sağladıklarını, yakında hastane bahçesine badminton sahasının yapılacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ