Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Bakan Koca açıkladı! Sinovac aşısı yarın Türkiye'ye geliyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Twitter'dan açıklama yapan Bakan Koca'ın paylaşımı şöyle: "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz."

        Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden de bugün açıklama yapılmış, 17 konteynerde bulunan 3 milyon doz aşının Boeing 777 tipi TK-6175 sefer sayılı kargo uçağıyla saat 06.10'da Pekin'den İstanbul Havalimanı'na geleceği, aşıların bir sonraki gün Ankara'ya gönderileceği belirtilmişti.

        Bakan Koca 27 Aralık'ta Pekin’deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini ve bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşıların gelişinin bir iki gün ertelendiğini duyurmuştu.

        REKLAM

        THY: GÜZEL GÜNLERE UÇUYORUZ

        Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Çin'den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ilk partisini başkent Pekin'den Türkiye'ye getiriyor.

        THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, Çin'den getirilecek koronavirüs aşısının ilk bölümü, THY'nin "TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçağına özenle yerleştirildi. Aşının bulunduğu konteynerler, tek tek uçağa yüklendi.

        "SONA ERMESİ DİLEĞİYLE"

        Türkiye'ye hareket eden uçağın kaptan pilotu tarihi uçuşa ilişkin, "Hastalığın ve kayıplarımızın sona ermesi dileğiyle tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

        Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çoğu zaman dağları, okyanusları bazen de böyle zor zamanları birlikte aşıyoruz. Bayrak taşıyıcı olarak ülkemize hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz. Güzel günlere uçuyoruz" ifadesini kullandı.

        BAKAN KOCA: ÜMİT EDERİM Kİ DARLIKLARIN BİTTİĞİ GÜN BUGÜNDÜR

        Bakan Koca, "Ümit ederim ki darlıkların bittiği genişliklerin başladığı gün bugündür. Aşılarımızı taşıyan Türk Hava Yolları’na ait uçağın bu sabah 05.30'da Esenboğa Havalimanımıza ulaşması beklenmektedir." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ