Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

        Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, aralarında Çiftlik Bilgi İşlem isimli firmanın muhasebe işlemlerini takip eden K.K.'nın da bulunduğu 4 şüphelinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “ bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticileri dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanması talep edildi. 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması istendi.

        Gelir getirme vaadiyle vatandaşlar adına para karşılığı açılan sanal hesaplardan oluşan ve ayrıca fiilen çiftlikler de oluşturulup gelir getirdiği iddia edilen Çiftlik Bank'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        4 KİŞİ TUTUKLANDI

        İstanbul Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordineli yürüttüğü operasyonda sanal para "bitcoin madeni" üreten tesisleri tespit etti. Söz konusu tesislerdeki dijital materyallere ve makinelere el konuldu. Operasyon kapsamında ise 8 kişi gözaltına alındı.

        Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, S.D, H.C, F.C. ve K.K'nın "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticileri dolandırıcılığı" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

        Diğer şüpheliler A.Ç, S.C, A.E. ve M.İ.D'nin de adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar veren hakimlik, yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ