Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA HABERİ: Bakan Yerlikaya duyurdu! Organize suç örgütü "Sarallar" çökertildi! 24 gözaltı

        İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından liderliğini Özgür Saral'ın yaptığı organize suç örgütüne yönelik İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı "Kafes Operasyonu" düzenlendi.

        Suç örgütünün; İstanbul Esenyurt ilçesinde sitelerdeki ev sahibi ve kiracıları silah ile tehdit ederek yağmaladıkları, kendilerinden şikayetçi olan site sakinleri ve özel güvenlik görevlilerini şikayetlerinden vazgeçirmek için darp ettikleri, yabancı uyruklu şahsılara yönelik yağma eylemi gerçekleştirdikleri, sitelerdeki mülk sahiplerinin rızası ve bilgisi dışında sahte evrak düzenleyerek daireleri başka şahıslara kiraladıkları, site içerisinde evden hırsızlık suçunu işledikleri, eğlence mekanlarına silahlı saldırı düzenleyerek kasten öldürmeye teşebbüs etmek ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, site sakinlerini tehdit ederek fuhuş faaliyetleri yürüttükleri, Sarıyer ve Beyoğlu’nda silahla yaralamaya teşebbüs suçlarını işledikleri tespit edildi.

        “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurarak” ve tespit edilen suçları işleyerek, kamu güvenliğine ve barışına tehdit oluşturan İstanbul genelinde korkutma baskı ve şiddet eylemlerine karışan bu şüphelilerden 24'ü yakalanarak gözaltına alındı.

        "ŞAFAK SÖKERKEN DE GÜN BATARKEN DE..."

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı koordinesinde operasyonları düzenleyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Bugün Ne Oldu? 14 Nisan 2026'nın haberleri: Lisede silahlı saldırı, Gülistan Doku dosyası yeniden, Bahçeli: Ara seçim yok

        Günün öne çıkan haberlerini Helin Genç "Bugün Ne Oldu?"da anlatıyor...LİSEDE SİLAHLI SALDIRI: 16 YARALIBugün herkesin yakından takip ettiği başlıklarla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ama en sıcak başlıkla başlayalım... Şanlıurfa'da bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıl...