Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler: Koronavirüs gölgesinde 1 Mayıs! DİSK Genel Başkanı ile birlikte 51 gözaltı

        Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu sene kutlanamadı. Türkiye'nin birçok noktasında kutlamalarının adresi olan meydanlar boş kaldı.

        TAKSİM'DE SEMBOLUK ANMAYA İZİN VERİLDİ

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı sendikalar sabah saatlerinde Taksim Meydanı'ndaydı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Hak-İş Konfederasyonu, HakSen, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Sivil Memurlar Sendikası ve Türk-İş sırasıyla meydana gelerek Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

        Anıta çelenk bırakılmasının ardından sendika üyeleri Kazancı Yokuşu'na karanfiller bıraktı. Sağlık Hizmetleri Sendikası üyeleri Taksim Meydanı'nda İstiklal Marşı okudu. Meydanda bekleyen polis ekipleri sendika üyeleri ve basın mensuplarını sosyal mesafe konusunda uyardı.

        'KISITLI BİR ŞEKİLDE 1 MAYIS'I KUTLAMIŞ OLUYORUZ'

        Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, "Bugün bu alanda sadece kısıtlı sayı ile bulunmamın üzüntüsü içerisindeyiz. Ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle böyle bir tedbir alındı. Emekçilerin sesini duyurmak için geldik. 1977'de Taksim'de kaybettiğimiz 34 emekçinin anısını yaşatmak için buraya geldik. Biz Birleşik-Kamu İş Konfederasyonu olarak kamuda görev yapan kamu emekçileriyiz. Biz eğitim ve sağlık çalışanıyız" dedi.

        Hak-İş sendikası adına yapılan açıklamada, "Ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu sağlık koşulları nedeniyle bugün tüm Türkiye genelinde kısıtlı bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamış oluyoruz. Buradan kamuoyuna, emekçilerimize sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatı olmasını temenni ediyoruz" denildi.

        '1 MAYIS'I SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ATFEDİYORUZ'

        Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Bugün 1 Mayıs. Bundan 43 yıl evvel bulunduğumuz alanda 34 kardeşimizi katlettiler. Aradan 43 yıl geçti, failleri hala ortada yok. 77'yi kim yaptıysa 12 Eylül'ü onlar yaptı, 12 Eylül'ü kim yaptıysa 15 Temmuz'u onlar yaptı. Bu sene salgın bir hastalıkla karşı karşıyayız. Maalesef 1 Mayıs'ı kısıtlı insanla kutlamaya çalışıyoruz. Bu 1 Mayıs'ı sağlık çalışanlarına atfediyoruz. Bu hastalığın sona ermesinden sonra içinde bulunduğumuz sorunları, problemleri halletmeyle ilgili ülkeyi yönetenlerden bir an evvel çalışma bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        DİSK GENEL BAŞKANI İLE BİRLİK 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Beşiktaş'ta, DİSK Genel Merkezi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grup gözaltına alındı.

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle DİSK yöneticileri Beşiktaş'taki genel merkez binası önünde toplandı. Grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis, sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı. Valiliğin de yürüyüşe izin vermediğini belirten polis, gruptan temsilcileri araçlarla Kazancı yokuşuna götürülebileceğini belirtti. Ancak grup yürümekte ısrar edince arbede çıktı.

        Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. Gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        DİSK ÇELENGİ TAKSİM'E GETİRİLDİ

        Öte yandan bazı CHP ve HDP milletvekilleri de Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne gelerek DİSK'in çelengini sundu. HDP milletvekili Oya Ersoy, burada DİSK, KESK, TMMOB,TTB adına ortak basın açıklamasını okudu.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN GÖZALTINA ALINAN DİSK'LİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada gözaltına alınan DİSK üyelerinin ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldıkları açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak üzere Valiliğimize 9 başvuru yapılmıştır. Konfederasyonlar ve Sendikalar tarafından yapılan başvurular Valiliğimizce değerlendirilerek, sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla tamamına izin verilmiş ve bu izninin kapsamı önceden kendilerine bildirilmiştir. Bazı sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve konfederasyonlar tarafından 30 Nisan 2020 tarihinde Kazancı Yokuşu'na bu kapsamda çiçek bırakılmıştır. Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakma talebiyle başvuru yapan Birleşik Kamu-İş, Enerji-Sen., Hak-İş, Hak-Sen, Nakliyat-İş, Sahim-Sen, Sime-Sen. ve Türk-İş, önceden kararlaştırılan şekilde bugün faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir" denildi.

        Açıklamanın devamında, "Ancak; Disk Genel Merkez Binasındaki sendika yetkilileri tarafından, çelenk bırakmak için toplu olarak Taksim Meydanı'na yürümek istedikleri bildirilmiştir. Talepte bulunanlara; Covid-19 Salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı olduğu, yapılmak istenen yürüyüşün sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili kurallara uygun olmadığı, diğer sendikaların yaptığı gibi kendi özel araçlarıyla gidebilecekleri, eğer ihtiyaç duyuluyorsa temin edilen aracı da kullanabilecekleri izah edilmiştir. Bütün bunlara rağmen; Taksim Meydanı'na yürümekte ısrar ederek, yapılan yasal uyarıları kabul etmeyen ve görevli polis memurlarına mukavemette bulunan gruba Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile gözaltı işlemi yapılmıştır. Gözaltı işlemi yapılanlar, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır" ifadeleri yer aldı.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ ÇATAKLI'DAN 1 MAYIS KUTLAMALARI AÇIKLAMASI

        İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da yurt genelindeki 1 Mayıs kutlamaları ile İstanbul'da yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu. Çataklı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Tün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ruhuna uygun olarak kutlanabilmesi amacıyla tüm illerimizde gerekli izinler verilmiştir. Bütün Türkiye'de 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında 30 Nisan Perşembe günü 69 ilde 148 etkinlik, bugün ise 18 ilde 36 etkinlik düzenlenmiştir. Düzenlenen bu etkinlikler sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

        Bugün İstanbul'da, Birleşik Kamu-İş, Enerji-Sen, Hak-İş, Hak-Sen, Nakliyat-İş, Sahim-Sen, Sime-Sen ve Türk-İş sendikalarının organizesinde 10.00-11.00 saatleri arasında 10 kişişyi geçmeyecek şekilde Taksim Anıtı'na çelenk bırakma etkinlikleri normal olarak sona ermiştir. Ancak, 1 Mayıs öncesi Bakanlığımız tarafından Konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüşülmüş olmasına rağmen bugün İstanbul'da DİSK tarafından içinde siyasi kimlikli kişilerin de olduğu halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır. Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş, gerek ilgili konfederasyon gerekse mensupları için de provokasyona açık bir ortam oluşturulmuş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır.

        Dünyanın pandemi ile mücadele ettiği, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamıza rağmen ortaya çıkan manzaranın sorumluluğu maalesef bugünle münasip olmayan davranışları ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir. DİSK'e ait çelenk, 5 HDP Milletvekili, 3 CHP Milletvekili, 1 TİP Milletvekili olmak üzere toplam 9 milletvekili tarafından 12.40 itibariyle Taksim Anıtı'na bırakılmıştır."

        TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYEN BİR BAŞKA GRUP GÖZALTINA ALINDI

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yasağa rağmen izinsiz olarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen 6 kişilik bir grup slogan atmaya başladı. Bunu gören ekipler grubu gözaltına alındı. Gözaltına alınan gruplar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

        ŞİŞLİ'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Şişli Büyükdere Caddesi'nde toplanan bir grup, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, grubun kalabalık olduğunu ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti. Uyarılara rağmen yürüyeceklerini söyleyen ve polise direnen gruba yapılan müdahalede, 12 kişi gözaltına alındı.

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenilen şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        KADIKÖY'DE İZİNSİZ YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

        Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelerek slogan atan bir grup, izinsiz yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirterek gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen slogan atmaya devam eden ve polise direnen gruba yapılan müdahalede, 11 kişi gözaltına alındı.

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenilen şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        REKLAM

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

        İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı noktalarda güvenlik önlemleri arttırıldı. Taksim Meydanı, Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Caddesi'nde polis ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bulundu.

        Polis ekiplerince araçlar durdurularak, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında gerekli evrak kontrolleri yapıldı. Taksim'de de meydana çıkan yollar barikatlarla kapatıldı ve araç geçişlerine izin verilmedi. Meydandaki güvenlik önlemleri arttırılırken, metro istasyonu da kapatıldı.

        Anadolu Yakası'nda ise D-100 Karayolu ve sahil yolu ile ana caddeler üzerinde bazı noktalarda denetimler yapıldı. Tedbir alınan noktalarda yol tek şeride düşürülerek araç geçişleri kontrollü olarak sağlanıyor ve sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kontroller yapılıyor.

        İSTANBUL LİMANLARINDAKİ GEMİLERİN DÜDÜKLERİ İŞÇİLER İÇİN ÇALDI

        İstanbul'da deniz ulaşımı emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, gemilerden çalınan düdüklerle kutlandı.

        İMEAK Deniz Ticaret Odası, Uluslararası Deniz Ticaret Odası'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde dünya genelinde limanda bekleyen gemilerin aynı yerel saatte düdük çalmaları teklifi üzerine sirküler yayınladı. Bu kapsamda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde de medikal ve koruyucu tıbbi malzemelerin kesintisiz taşınmasına hizmet eden gemi çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İstanbul limanlarında bekleyen gemilerin saat 12.00'de düdüklerini çalmasıyla kutlandı. Etkinliğe, Marmara Denizi'nde bulunan bazı gemiler de düdük çalarak eşlik etti.

        ANKARA'DA TANDOĞAN MEYADIN BOŞ KALDI

        Ankara'da da polis 1 Mayıs kapsamında önlemler aldı. Önceki yıllarda Ankara'daki kutlamaların yapıldığı Anadolu, Kolej, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade, Kurtuluş ve Tandoğan meydanlarında sessizlik hakim oldu.

        MAMAK VE ÇANKAYA'DA 7 GÖZALTI

        Başkentte, günün ilk saatlerinde Mamak ilçesi Tuzluçayır Mahallesi'nde sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen izinsiz gösteri yapmak isteyen 5 kişiye polis müdahale etti. Polisten kaçan 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı.

        Çankaya ilçesinde de izinsiz pankart açtıkları ve duvarlara yazı yazdıkları belirlenen iki kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlılara yasal işlem yapıldı, sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralını ihlalden para cezası kesildi.

        İZMİR'DE DE SESSİZ 1 MAYIS

        İzmir'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu sene kutlanamadı. Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 1, 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde geçerli olacak olan sokağa çıkma kısıtlaması, saat 00.00 itibariyle başladı. Kısıtlamanın ilk gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kentte sessizlik hakim oldu. Önceki yıllarda işçilerin törenlerle bayramlarını kutladıkları cadde ve meydanlar, bu yıl salgın nedeniyle boş kaldı. Meydanlar, güvercinler ve sokak hayvanlarına kaldı.

        Havadan drone ile görüntülenen Altınyol, Ankara ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Gündoğdu Meydanı, kısıtlamanın ilk gününde sakinliğiyle dikkat çekti. Yollarda sadece görevi dolayısıyla dışarı çıkması gereken az sayıdaki kişiler görüldü. Vatandaşların kısıtlamaya uyduğu gözlenirken, polis ekipleri de kentin birçok noktasında uygulama yaptı.

        ÇANAKKALE'DE FERİBOTLAR, DÜDÜKLERİNİ DENİZCİLER İÇİN ÇALDI

        Çanakkale Boğazı'nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Gestaş'a ait feribotlar, denizciler için 1 dakika boyunca düdük çaldı. Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun (ITF), çağrısıyla, Çanakkale Boğazı ve adalar hattında yolcu ile araç taşımacılığı yapan Gestaş firması feribotları saat 12.00'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle 1 dakika süreyle düdük çaldı. Düdüklerin, koronavirüs salgını nedeniyle denizlerde mahsur kalan denizciler ve dünya limanlarında bekleyen gemiler için çaldığı belirtildi.

        Ayrıca, denizcilerin gemilerindeki çalışma sürelerini uzatmak zorunda kaldıkları, hayati ve tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere gıda, yakıt ve mal tedariklerinin sürdürülmesini sağlamak amacıyla çalışan denizcilerin, koronavirüs nedeniyle karşılaştıkları seyahat kısıtlamalarına da dikkat çekildi.

        İSTANBUL'DA 44 BİN 759 POLİS GÖREV YAPIYOR

        İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, kent genelinde farklı program, kısıtlama ve tedbirlerle ilgili güvenlik önlemleri kapsamında 44 bin 756 polis görev yapıyor.

        AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs'ta kent genelinde farklı program, kısıtlama ve tedbirlerle alakalı geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili alınan önlemler çerçevesinde, 2 bin 400 polis, 4 polis helikopteri, 6 deniz botu ve 49 TOMA görev yapıyor. Personelin çoğunluğu Taksim Meydanı başta olmak üzere, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta görev alıyor.

        KOVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 27 BİN POLİS SAHATA

        Öte yandan, İstanbul'da Kovid-19'la mücadele önlemleri kapsamında dördüncüsü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin tedbirler çerçevesinde de 11 bin 86'sı gece olmak üzere, 27 bin 482 personel sahada bulunuyor.

        Kent genelinde uygulanan diğer tedbirlerle ilgili de 11 bin 692 polise görev verildi. Ayrıca, 2 bin çevik kuvvet ile 1182 özel harekat polisi de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı merkezi noktalarda bekletiliyor.

        ARTVİN'DE SINIRLI KİŞİYLE KUTLAMA

        Artvin’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde kutlandı.

        Artvinliler bu yıl 1 Mayıs'ı Korona virüs salgını koşullarında kutlandı. Her yıl kutlamaların yapıldığı ve binlerce insanın katıldığı Halitpaşa meydanın bu kez sadece sendikalar, partiler ve meslek örgütleri temsilcileri vardı. Maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 20 kişi katıldı. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in de katıldığı programda ortak basın açıklamasını KESK adına Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş okudu.

        Gümüş, "Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri , aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri. Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler. 2020 1 Mayısında fiziken olmasa da, her yılki gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız. On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyo" dedi.

        ESKİŞEHİR MEYDANLARI BOŞ KALDI

        Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Eskişehir meydanları boş kaldı. Önceki yıllarda Eskişehir'de kutlamaların yapıldığı en işlek meydanlarda ve caddelerde sessizlik hakim oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Eskişehir'de insanlar evlerinden çıkmazken, polisler ve görevli ekipler çalışmalarına devam etti.

        IĞDIR'DA 5 KİŞİLİK KUTLAMA

        Iğdır'da, Hak-İş Konfederasyonu Şube Başkanlığı'nca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.

        Hak-İş Konfederasyonu Iğdır Şube Başkanı İsmet Tutulmaz ve sendika üyesi 4 işçi, Zübeyde Hanım Bulvarında bir araya geldi. Burada saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmet Tutulmaz, tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikte olduklarını söyledi. Bu yılki kutlamaların koronavirüs tedbirleri kapsamında kitlesel olarak yapılamadığının altını çizen Tutulmaz, şöyle konuştu:

        "Hak-İş olarak 23 Nisan'da Milli Mücadelemizin 100. Yılını tüm teşkilatımız ve emekçilerimiz ile İstiklal Marşı'mızı okuyarak büyük bir coşkuyla kutladık. Yine aynı gece başlayan rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizler güçlü, güzel yarınlar için, haklarda daha güçlü gelecek için, sağlığımız için, iş güvencemiz için, işimiz ve emeğimiz için, yine ve yüksek sesle haykırmak için meydanlardayız. Bu zor süreçte iş başında fedakarca, cesurca ve özveriyle çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür etmek için buradayız."

        KÜTAHYA'DA BASIN AÇIKLAMASI

        Kütahya'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen Hak-İş Sendikası tarafından basın açıklaması yapıldı.

        Zafer Meydanı'nda sosyal mesafeye uyularak yapılan açıklamaya sendika üyesi 5 kişi katıldı.

        Hak-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Sebahattin Ödemiş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü korona virüs nedeniyle kutlayamadıklarını ifade ederek, "Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, yaşlıları, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. Korona virüs salgını nedeni ile kitlesel kutlama imkanı olmasa da, 1 Mayıs'ta, ekranlarda, illerin meydanlarında ve her yerdeyiz. Hak-İş olarak; 23 Nisan'da Milli Mücadelemizin 100. Yılını tüm teşkilatımız ve emekçilerimiz ile İstiklal Marşımızı okuyarak büyük bir coşkuyla kutladık. Yine aynı gece başlayan rahmet, bereket ve mağfiret ayı ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine hayır diyoruz" diye konuştu.

        ÇİĞLİ'DE FIRÇA SAPLI SOSYAL MESAFELİ HALAY

        İzmir'in Çiğli Belediyesi çalışanları, fırça saplarını kullanarak oluşturdukları sosyal mesafe ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla halay çekti.

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle, Çiğli Belediyesi çalışanları, fırça saplarıyla kurduğu sosyal mesafeyle halay çekti. Eldiven ve maskelerini takan işçiler, salgına karşı sosyal mesafe kuralının korunması amacıyla yerlere yapıştırılan noktalarda halayı takip etti. Çalışanların fırça sapıyla çektikleri halay görüntüleri sosyal medyada ilgi gördü.

        ÇANAKKALE'DE SENDİKA TEMSİLCİLERİ KATILDI

        Çanakkale'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa çeşitli sendikaların temsilcileri katıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolasıyla sosyal mesafe kurallarına özen gösterilerek gerçekleştirilen törende hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar ardına açıklama yapan DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, tüm işçilerin bayramını kutladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ