Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA kar tatili! Bugün okullar tatil mi? 5 Şubat Hangi illerde okullar tatil?

        Bugün(5 Şubat 2020 Çarşamba) okullar tatil mi? sorusu öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Kar tatil haberleri peş peşe gelmeye başladı. Yurdun birçok kesiminde etkili olan kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiledi. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte 5 Şubat 2020 okulların kar tatili ilan edildiği iller ve ilçeler...

        BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 5 ŞUBAT KAR TATİLİ OLAN İLLER

        Erzincan'da okullara kar tatili

        Erzincan genelinde yoğunkaryağışı nedeniyle Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 05 Şubat 2020 Çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti.

        REKLAM

        Vali Arslantaş, attığı tweette, “Yoğunkaryağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.” dedi.

        Van'da okullara kar tatili

        VAN'da akşam saatlerinde etkili olan yoğunkaryağışı nedeniyle kentte ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Aynı zamanda engelli ve hamilelerde yarın idari izinli sayılacak. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğunkaryağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Şubat 2020 tarihinde bir gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamiller de idari izinli sayılacak" denildi.

        Ağrı'da okullara kar tatili

        Ağrı kent merkezinde yoğunkaryağışı ve tipi sebebiyle il merkezine bağlı köylerdekive taşımalı eğitim yapılan okullarda 5 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi.

        Tunceli Ovacık'ta kar tatili

        Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğunkaryağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

        Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğunkaryağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat'ta (yarın) tatil edildiği bildirildi. Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.

        REKLAM

        Beytüşşebap'a bağlı 3 köyde okullara kar tatili

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç, Bölücek, Güneyyaka köylerinde aşırıkaryağışı ve tipi nedeniyle okullar bir günlük tatil edildi.

        Kato Dağı eteklerinde bulunan yüksek rakımlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, ilçeye bağlı 3 köyde aşırıkaryağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini söyledi.

        Kaymakam Pendik, “İlçemizde yoğunkaryağışı tipi ve çığ tehlikesi olduğundan dolayı 3 köyümüzdeki okullar 5 Şubat 2020 tarihinde tatil edilmiştir” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ