Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Ordu’da aşırı yağışlar sel ve taşkınlara dönüştü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ordu’da dün gece etkili olan sağanak sonrası bazı noktalarda sel ve taşkınlar yaşandı.

        Ordu genelinde dün gece etkisini arttırarak devam eden sağanak yüksek kesimli noktalarda etkisini arttırdı. Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman Mahallelerinde derelerin taşması sonucu şehir merkezini su bastı. İHA'nın haberine göre; bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, ekipler ise alanlarda çalışma başlattı.

        Necati Efe isimli vatandaş, sabah geldiklerinde su seviyesinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Su seviyesi çok yüksekti ancak şu anda düştü. Yukarılarda etkili olan yağmur suları bu bölgelerde geldi” dedi.

        REKLAM

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu için yağışların devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, olabilecek sel, su baskını, heyelan ulaşımda aksama gibi konularda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        DHA'nın haberine göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Ordu'da meydana gelen afetle ilgili yapılan açıklamada; kırsal alanda 253 heyelan meydana geldiği belirtilerek, şöyle denildi: "Ordu'nun Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinde bugün aralıklarla aşırı yağış meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla 32 mahsur kalma, 76 konut ve iş yeri su baskını ile 28 konutu etkileyen heyelan ihbarı alındı. Ayrıca kırsal alanda 253 heyelan meydana geldi. Yol açma ve temizleme çalışmaları Karayolları, DSİ ve Belediyelere ait 298 iş makinesi ve 418 personel ile devam ediyor. Mahsur kalan vatandaşlarımız AFAD ve Belediye ekipleri tarafından güvenli bölgeye alındı. Çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD Samsun İl Müdürlüğü'nden ekip görevlendirildi. Zarar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz."

        *Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ