Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan ilk açıklama! - Rusya Ukrayna savaşı son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Halen uluslararası hukuk ve sorumluluklara dönme şansımızın olduğunu umuyoruz" dedi

        Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından ilk kez konuştu.

        Lavrov, "Rusya her zaman diyalog için hazır. ABD ve NATO ile gerilim üzerine detaylı görüşme yaptık." dedi.

        KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

        Kremlin'den yapılan açıklamada "Rusya'yı demir perdenin arkasına kapatmanız imkansız. Bu operasyonların ne kadar süreceğini Putin belirleyecek" denildi.

        Kremlin Sözcüsü Dmtriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlenmesinin ardından ilk kez konuştu. Peskov, "Süreci Putin belirleyecek" dedi.

        REKLAM

        Peskov, "Rusya gibi bir ülkeyi demir perdenin arkasına kapatmak imkansız. Sürecin gidişatını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin belirleyecek" ifadelerini kullandı.

        Kremlin Sözcüsü Peskov, "belirli şartlar" içerisinde Ukrayna yönetimi ile görüşebileceklerini belirterek, "Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa." dedi.

        RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin güvenlik garantilerini konuşma niyeti olmadığını ilettiği belirtildi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin (AB), Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınması nedeniyle verdiği yaptırım kararına "sert" şekilde karşılık verileceğini bildirdi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, AB’nin, ABD gibi Ukrayna’daki eylemleri nedeniyle Rusya’ya yönelik “tek taraflı” yaptırım uygulama kararı aldığı anımsatıldı.

        Söz konusu kararın, "uluslararası normlara karşı" olduğu belirtilen açıklamada, "Batılı ülkeler, uluslararası hukuk ve uluslararası kalkınmada öncülük eden güçler üzerinde tekelci değildir." denildi.

        "SERT KARŞILIKLI TEDBİRLER KABUL EDİLECEK"

        "Bu yaptırımların, Rusya ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların yönetiminde olan sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri bozamayacağı” kaydedilen açıklamada, "Uluslararası hukuktaki mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, sert karşılıklı tedbirler kabul edilecek." ifadelerine yer verildi.

         AB ve NATO'dan ortak açıklama! Rusya'dan yanıt!
        AB ve NATO'dan ortak açıklama! Rusya'dan yanıt! Haberi Görüntüle

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamış, Rusya Silahlı Kuvvetlerine sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması talimatını vermişti.

         Dışişleri'nden Rusya'ya sert tepki!
        Dışişleri'nden Rusya'ya sert tepki! Haberi Görüntüle

        AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 22 Şubat'ta Moskova yönetiminin Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıma kararına karşılık bunu destekleyen Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması üyelerine, "askeri sektördeki" sorumlulara ve 2-3 Rus bankasına yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

         Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Habertürk'e konuştu
        Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Habertürk'e konuştu Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ