Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Cebbar, Habertürk'e konuştu: "Kiev'de insanlar bombadan kaçmaya çalışıyor" - Rusya Ukrayna savaşı son durum haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Cebbar Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Kiev’de çeşitli patlamalar yaşandı. Rusya sabahtan beri 30'dan fazla saldırı düzenledi" dedi.

        Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Cebbar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesinin ardından yaşanan gelişmeleri Habertürk yayınında değerlendirdi.

        "SAYIN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

        Cebbar "Bu Rusya'nın düzenlediği bir saldırı, egemenliğimize bir saldırı. Biz Rusya'nın yalnız bırakılmasını istiyoruz. Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz arabuluculuk çalışmaları için. Tüm uluslararası camiaya acil olarak toplanması için çağrı yapıyoruz. Biz yaptırımların önceden uygulanmasını bekliyorduk. Belli başlı yaptırımları zaten gündeme almıştık, diğer güçlü araçları da bekliyoruz" diye ekledi.

        REKLAM
         Ukrayna: Rus güçleri Kiev bölgesinde
        Ukrayna: Rus güçleri Kiev bölgesinde Haberi Görüntüle

        "TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

        Cebbar "Hükümet çalışmalarını sürdürüyor, Başbakan ile görüştüm herkes son derece kararlı, ve kolluk güçleri de çalışmalarını sürdürüyor. Pek çok kentte panik havası hakim. Kiev'de insanlar bombadan kaçmaya çalışıyor. Ukrayna oldukça güçlü bir orduya sahip. Rusya bizi yıldırmaya çalıştı ancak Ukrayna ülkesini güçlü bir şekilde korumaya çalışıyor" diyerek ordusunun güçlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğini belirtti.

        Türkiye'nin desteklerine teşekkür eden Cebbar "Biz son derece müteşekkiriz Türkiye'ye yalnızca komşu olarak değil, arabuluculuk ortamı hazırlayan bir ülke olarak. Bizim talebimiz Boğaz'dan Rus geçişinin engellenmesi" dedi.

        REKLAM

        EMİNE CABBAR KİMDİR?

        Kırım Tatarı olan Emine Cabbar, 2020 yazından bu yana Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

        2015-2016 yıllarında Ukrayna Enformasyon Politikası Bakanı Danışmanı, 2016-2020 yılları arasında da Ukrayna Enformasyon Politikası Bakanı Birinci Yardımcısı olarak çalıştı.

         AB ve NATO'dan ortak açıklama! Rusya'dan yanıt!
        AB ve NATO'dan ortak açıklama! Rusya'dan yanıt! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ