Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Kapatılan Zaman Gazetesi davasında cezalar belli oldu: Şahin Alpay ve Ali Bulaç...

        Kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ve Ali Bulaç’ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Türköne 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapis, Ali Bulaç ve Şahin Alpay ise 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Tutuklu sanıklarr Mümtazer Türköne, Mustafa Ünal, Ahmet Turan Alkan, İbrahim Karayeğen ile tutuksuz sanıklar Şahin Alpay, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Orhan Kemal Cengiz, Nuriye Ural , İhsan Duran Dağı katıldı.

        6 SANIĞA ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZA

        Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan’ı 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Karayeğen’i 9 yıl, Mümtazer Türköne, Mustafa Ünal’ı ise “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıklar Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’ın tutukluluklarının devamına karar verirken Ahmet Turan Alkan, İbrahim Karayeğen’in tahliyesine arar verdi.

        ANAYASAL DÜZENİ BOZMAKTAN BERAAT

        Mahkeme heyeti, sanıklar Şahin Alpay, Mümtazer Türköne, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, İbrahim Karayeğen ve Mustafa Ünal’ın “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme TBMM ve Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından ise beraatlerine karar verdi.

        5 SANIK BERAAT ETTİ

        Sanıklar İhsan Duran Dağı, Lelazar Sarıibrahimoğlu, Mehmet Özdemir, Nuriye Ural, Orhan Kemal Cengiz’in ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme TBMM ve Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından ayrı ayrı beraatlarına hükmetti.

        MUHALEFET ŞERHİ KONULDU

        Mahkeme heyeti kararı oy çokluğu ile verdi. Üye hakimlerden biri karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim, sanıklar Ali Bulaç, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünal’a atılı suçlamaların Anayasayı ihlal suçu kapsamında kaldığını düşüncesinde olduğunu ve örgüt üyeliği suçundan verilen cezalandırmaya muhalefet ettiğini belirtti. Üye hakim ayrıca Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal hakkında tahliyelerine karar verilmesi gerektiği görüşünde olduğu yazdığı muhalefet şerhinde belirtti.

        Mahkeme heyeti, verdiği iki tahliye kararında gerekçe olarak sanıklarla aynı miktarda hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedilen sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay’ın mahkemeleri ve Anayasa Mahkemesi’nin kararları üzerine tahliye edilmiş olmaları nazara alınarak oy birliği ile verildiği anlatıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ