Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol SON DAKİKA! TFF'den Fenerbahçe için harcama limiti kararı - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün takım harcama limitiyle ilgili itirazını kısmen kabul ederek sarı-lacivertli kulübün harcama limitine 16 milyon lira eklenmesine karar verdi.

        TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulunun, TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun Fenerbahçe Kulübü'nün takım harcama limitiyle ilgili aldığı karara sarı-lacivertli kulübün itirazını görüştüğü bildirildi.

        Fenerbahçe Kulübü'nün sözlü beyanını alan Tahkim Kurulu'nun, TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan da yazılı cevap aldığı kaydedildi.

        Açıklamada, "Fenerbahçe Futbol AŞ'nin, itirazının kısmen kabulü ile başvuru dilekçesinde belirtilen harcama limitini olumsuz etkileyen; 16 milyon liralık kısmının harcama limitine eklenmesine, oybirliği ile karar verilmiştir." denildi.

        REKLAM

        TRANSFER YAPILACAK MI?

        Harcama limiti kararının ardından gözler transfere çevrildi... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Tahkim Kurulu'ndan olumlu bir dönüş olur ve 50-55 milyon liralık bir limit açılırsa 2 transferi rahat yaparım.B planımız yok. Bu limitler artıya geçmeden transfer yapamıyoruz. Şu anda -40 milyon liradayız. 40 milyon demek 6-6,5 milyon euro demek. Bu da yıllık 13 milyon euroluk oyuncu elden çıkarmak demek. Bu 10 gün içinde böyle bir imkanım yok. Limitlerle ilgili bize esneklik sağlanmadığı sürece transfer açısından B planımız yok" ifadelerini kullanmıştı.

        Tahkim Kurulu'nun ardından bu rakam -24 milyon TL'ye ulaştı.Son olarak Moses'ı gönderen Fenerbahçe, Felatte'nin lisansını çıkarmak ve sol bek transferi yapmak için oyuncu satışı yapmak zorunda.

        video#671113#

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ