Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! TSK'da dev FETÖ operasyonu: Hava Kuvvetleri'nden 100'ün üzerinde ihraç!

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; FETÖ'nün TSK'daki yapılanması hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 100'ü asker, 88 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 4 teğmen, 96 astsubay olmak üzere 100 asker hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ile irtibatlı 88 sivil mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltına kararı alınan sivil mahrem imamlardan 13 kişinin kamu kurumlarında aktif görevde olduğu belirlendi.

        Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince Ankara ve 25 ilde devam ediyor.

        REKLAM

        ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SALDIRAN İSİM DE LİSTEDE

        ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada tutuklu bulunan şüpheli Ersin Bayram da gözaltı listesinde bulunuyor.

        20 Ağustos günü ABD Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıya ilişkin soruşturmada, binaya ateş eden Ahmet Çelikten ve aynı araçta bulunan vale Osman Gündaş ile Gündaş’ın patronu olan Bayram’ın FETÖ ile irtibatına dair önemli delillere ulaşılmıştı.

        Bayram bu soruşturma kapsamında örgütün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanmasında görevli olduğu da tespit edildi. Cezaevinde bulunan Bayram için gözaltı işlemi uygulanamadı, Ancak bu soruşturma kapsamında da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ