Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Yargıtay'dan Cumhuriyet gazetesi kararı!

        YARGITAY, Cumhuriyet Gazetesi davası sanıklarıyla ilgili son sözü söyledi. Halen cezaevinde bulunan 5 eski cumhuriyet gazetesi yazarının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verildi. Bu isimler kısa bir süre içerisinde cezaevinden çıkacak. Gazetenin eski yöneticileri ve yazarlarına verilen cezaların da bozulması kararlaştırıldı.

        VAKIF YÖNETİCİLERİNİN CEZASINA BOZMA

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin, "FETÖ terör örgütüne yardım" suçlamasıyla Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı eski yöneticilerine verdiği mahkumiyet hükümlerini bozdu. Akın Atalay, Orhan Erinç, Hikmet Çetinkaya, Murat Sabuncu Ve Aydın Engin'in beraatine karar verilmesi gerektiği belirtildi.

        REKLAM

        CEZAEVİNE GİRENLER İÇİN “SİRAYET” BOZMASI

        5 yılın altında ceza alan 7 ismin mahkumiyeti temyize gidilmeksizin kesinleşmişti. Bülent Utku, Kadri Gürsel, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik Ve Güray Tekinöz'den oluşan bu isimlerin cezaları da sirayet yoluyla bozuldu.

        5 İSİM TAHLİYE İÇİN TAHLİYE

        Yargıtay kararının ardından Cumhuriyet gazetesinin beş eski çalışanı; Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara ve Önder Çelik hakkında tahliye kararı verildi.

        AYDOĞDU’NUN CEZASI ONANDI

        Öte yandan, Ahmet Şık'a "FETÖ'ye yardım" suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası da bozuldu. Şık’ın "örgüt propagandası" ve "devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama" suçlarından cezalandırılması gerektiği de kaydedildi. Yunus Emre İper'in 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının ise sirayet yoluyla onanması talebi ise reddedildi. Ahmet Kemal Aydoğdu'na verilen 10 yıl hapis cezası ise onandı…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ