Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika: Yeni düzenlemenin detayları saat 14'te açıklanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TL mevduata kur farkı
        Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TL mevduata kur farkı Haberi Görüntüle

        Dün akşam kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" açıklamasında bulunmuştu.

         'Biz hazırız, tüm bankalar bu modele dahil olabilir'
        'Biz hazırız, tüm bankalar bu modele dahil olabilir' Haberi Görüntüle

        Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise söz konusu sisteme bütün bankaların dahil olabileceğini söyledi. Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Çakar ''Bu ürüne Türk Lirası cinsinden ya da yabancı para cinsinden mevduatı tasarrufu olan müşterilerimiz müracaat edebilecekler. Gerçek kişiler için geçerli. Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız. Bu maliyet Hazine tarafından karşılanacak'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ