Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü Oldu! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat ile anlaştı. Monaco'ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe'nin, takımın başına Robin van Persie ve Gregory van der Wiel'i de yakından tanıyan Dick Advocaat'ı getirdi. Hollandalı hoca İstanbul'a geldi.

        Dick Advocaat Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görüntülendi.

        FBTV, "Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat Fenerbahçe ile görüşme yapmak için İstanbul'a geldi" diyerek gelişmeyi duyurdu.

        Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, "Danny Blind'ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" ifadesini kullandı.

        Dick Advocaat
        Dick Advocaat

        MİLLİ TAKIMDAN AYRILDI

        Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 22 Mayıs'ta teknik direktör Danny Blind'in yardımcısı olarak iş başı yapan Advocaat'ın görevini bıraktığı bildirildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen teknik direktör Blind, Advocaat'ın ayrılma kararına şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını kaydetti. Kariyerinde AZ Alkmaar, PSV, Glasgow Rangers ve Zenit’in yanı sıra Rusya ile Hollanda milli takımlarını çalıştıran Advocaat, şubat ile mayıs ayları arasında da Feyenoord Kulübünün teknik heyetine danışmanlık yaptı.

        Vitor Pereira'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Advocaat'ın bir kaç gün içinde imza atması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ