Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Nikon, Hakan Aydınol - Galatasaray Haberleri

        G.Saray'da 3.5 yıldır görevde olan G.Saray Pazarlama ve İletişim A.Ş. Genel Müdürü Hakan Aydınol'la kulübün pazarlama iletişim faaliyetlerini sponsorlarıyla ilişkilerini, kulübün sosyal medyadaki gücünü konuştuk...

        NİKE, G.SARAY'I SEÇTİ

        "Nike spor pazarlaması alanında dünyadaki en etkili markalardan biri. Türkiye'de kendi pazarlama stratejilerine uygun olarak bağımsız araştırma raporları sonuçlarında açıklandığı gibi Türkiye'nin en büyük taraftar gücüne sahip G.Saray'ı seçti. Nike ile çok yakın bir işbirliği içerisindeyiz."

        G.SARAY, DÜNYADA İLK 10'DA

        "Sosyal medyada dünyanın en büyük 9. kulübü G.Saray'dır. G.Saray sadece 2 yıl içerisinde yaratılan ürünlerinden yılda yaklaşık 10 milyon dolar para kazanıyor. Taraftarımız G.Saray'ın çok farklı alanlardaki ürünlerini tercih ederek ekstra bir bedel ödemeden G.Saray'ın en büyük sponsoru oldu."

        TARAFTAR, SPONSORLARI GEÇİYOR

        "Artık GS markalı ürünlerin yarattığı yıllık gelirler kulübün en büyük sponsorlarının katkılarını geçiyor. Facebook, Twitter ve Youtube'da öylesine etkiniz ki, buralardan elde ettiğimiz gelirler GS TV'nin reklam gelirlerininin üstüne çıkmaya başladı."

        NİKON NİÇİN GS'Yİ SEÇTİ?

        Galatasaray Pazarlama AŞ Genel Müdürü Hakan Aydınol, Nikon firmasının dünyada spor alanına ilk kez G.Saray ile girmesinin nasıl gerçekleştiğini anlattı: "Nikon, dünyada fotoğraf ve görüntüleme ekipmanları alanında lider bir şirket. Nikon'un sadece Türkiye'de değil dünyada spor alanında bir kulüp ile anlaşması yoktu. G.Saray ile ilk kez bu alana girdi. Nikon'un danışman şirketi bir yıl önce bizden Türkiye spor endüstrisi ile ilgili sunum istedi. Nikon'a yapabileceğimiz katkıları uzun uzun anlattık. G.Saray'ın ulusal ve uluslararası platformlardaki yetkinliklerini anlattık. Çok ilgilerini çekti ve anlaşma sağladık. Nike ile nasıl Hollanda'daki merkez ve Türkiye ofisi ile ortaklaşa çalışıyorsak, Nikon'da da öyle oldu. Bu, ulusaldan uluslararası platformlarda sponsorluk anlaşmalarına geçiş, Türk spor endüstrisine G.Saray'ın getirdiği bir yeniliktir."

        SARI-KIRMIZI NAZARLIĞIN SIRRI

        Hakan Aydınol, Arena'daki odasında rastladığımız sarı-kırmızı nazar boncuğunu da anlattı: "Nazar boncuğu hep sarı-lacivert olur. Ancak Paşabahçe'deki bir arkadaşım sadece G.Saray için bunlardan 5 adet üretti. Biri bende, biri Arena GS Store'da, biri başkanımız Ünal Aysal beyde, biri hocamız Fatih Terim'de diğeri G.Saray'ın soyunma odasında bulunmaktadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ