Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim, çok ağır bir ceza ile karşıya karşıya kaldı - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Atilla TÜRKER

        G.Saray ile Ordu arasında dün oynanan maçın devre arasında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderilen Fatih Terim, çok ağır bir ceza ile karşıya karşıya kaldı. Bugün Disiplin Kurulu’na sevkedilecek olan Terim’in kaderini, Hakem Serkan Çınar’ın raporu belirleyecek. Raporunu bugün yazacak olan Çınar, eğer “Terim bana hakaret etti” şeklinde bir ifade kullanırsa, tecrübeli teknik adam en az 5 ya da 6 maç cezaya çarptırılacak. Aksi taktirde 1 ya da 2 maç ile kurtulacak. Terim, tüm bunların yanı sıra tribüne yollandıktan sonra yedek kulübesiyle temas kurduğu için, ekstra 2 maç ceza daha alacak. Toplam cezası 7 maça kadar çıkabilir.

        CEZASI ERTELENMİŞTİ

        Geçen sezon aldığı 3 maçlık cezanın ardından Tahkim Kurulu’na başvuran ve kalan 2 maçlık cezası 1 yıl erteleten Terim, yine zor duruma düştü. Disiplin Kurulu, tecrübeli hocanın aynı suçu işlediğine kanaat getirirse, talimatlar gereği Terim, her iki cezayı birden çekecek. Bu paralelde Çınar’ın raporu büyük önem taşıyor. Hakeme yapılan hakaretin cezası 3 ila 7 maç olduğu için, kritik bir durum ortaya çıktı. Terim’e dünkü eylemi nedeni ile sadece 3 maç ceza verilse bile, geçen sezonki cezası da ekleneceği için toplam ceza 5 maç olacak.

        ŞAŞ’A DA CEZA YOLDA

        Dördüncü hakem Mustafa Aydın’a şiddetli itirazda bulunduğu gerekçesiyle tribüne yollanan Hasan Şaş’a da 1 ya da 2 karşılaşmadan men cezası geleceği ifade edildi. Şaş’ın, hakemlere şiddetli itirazda bulunduğu ve elindeki not dosyasını yere attığı için PFDK’ya sevk edileceği belirtildi.

        TERİM NEDEN TRİBÜNE ÇIKTI?

        Ordu maçının devre arasında, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar’a “Çık ikinci yarı da aynen böyle kötü yönet” dediğini bildirdi. Tecrübeli teknik adamın ayrıca Serkan Çınar’ı ‘alkışlayarak’ protesto ettiği ve “Kabadayı” dediği de öğrenildi. Disiplin Kurulu, önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda hakem raporunu değerlendirecek ve de diğer bilgiler paralelinde gerekli cezayı verecek. Disiplin Kurulu, eğer Terim’in eylemini hakaret kapsamına sokmaz ve sadece sportmenliğe aykırı çerçevede ele alırsa tecrübeli teknik adam talimatlar çerçevesinde 1 ya da 2 maç ile kurtulacak. Her 2 cezanın bir arada verilebilmesi için, ikisinin de aynı kapsamda olması gerekiyor.

        TRİBÜNDEN TAKTİK YASAK!

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tribüne çıktıktan sonra da yedek kulübesiyle direkt olarak temasa geçerek, uyarılarda bulunduğu ve yardımcısı Ümit Davala’yı yönlendirdiği için de ceza alacak. Disiplin talimatının 83. ve 85. maddeleri gereği 2 karşılaşma ceza alacak.

        ‘ÜMİT YUKARIYA GEL’

        Hasan Şaş’ın da oyundan atılması sonrası Fatih Terim, kenardaki Ümit Davala’ya “Sen de tribüne gel. Maçı buradan izle” dedi. Bunun üzerine Davala, Terim’in yanına çıktı. Ama oyuncuların sahada başsız kalmaması ve konsantrasyonlarının artırılabilmesi için daha sonra Ümit Davala yeniden kulübeye yollandı ve mücadelenin kalanında burada görev yaptı.

        AĞIZLARINI KAPATTILAR

        Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ve yardımcılarından Hasan Şaş’ın hakem Serkan Çınar tarafından tribüne yollanmasından sonra futbolcular çok temkinli davrandı. Fatih Terim’den gelen uyarı sonrası Sarı-Kırmızılılar, yaptıkları konuşmalar sırasında elleriyle ağızlarını kapatarak, konuşmalarının daşarıdan anlaşılmaması için büyük gayret sarfetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ