Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Amerika Açık ABD Açık tenis turnuvası ipek soylu, abd açık kızlar çift, İpek Soylu abd açık - Tenis Haberleri

        İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte ABD Açık Tenis Turnuvası genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu, “Hep bugünün hayalini kurdum ve bunun için çalıştım” dedi. İpek Soylu, teklerde ilk turda yenildiği Belaruslu Vera Lapko ile Slovak Tereza Mihalikova’dan kurulu çifti, partneri ile yenerek Türkiye’nin ilk Grand Slam şampiyonu unvanı aldı. 18 yaşındaki tenisçi, “Partnerimle iyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Hep bugünün hayalini kurdum. Bu kupayı almak inanılmaz bir şey” ifadelerini kullandı.

        ‘ÇOK HEYECANLIYDI’

        Kariyerinin en önemli maçına çıktığını vurgulayan İpek Soylu, final mücadelesini şöyle özetledi: “Maça çok iyi başladık. İlk sette 3-1 öndeyken başlayan yağmur nedeniyle maça bir saat ara verildi. Ara sonrasında rakibimiz daha iyi başladı. İlk sette üç kez set sayısı attık, kazanabilirdik ama bu şansı kaçırdık. İkinci sette yaptığımız taktik değişiklik sayesinde daha iyi bir oyun sergiledik, daha fazla risk alarak kazandık. Süper tie-break de çok heyecanlıydı. Oynadığım en önemli maçtı.” Kendi partneri son anda turnuvaya katılmayan Teichmann ile şans eseri takım oluşturduklarını ifade eden Soylu, sergiledikleri uyum sayesinde kupaya uzandıklarını belirtti.

        ‘BU KUPA MOTİVE EDECEK’

        Gelecek yıldan itibaren mücadele edeceği büyüklerde de başarılı olmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Soylu, “Bundan sonra daha fazla çalışacağım. Bu kupa beni motive edecek” diye konuştu. Kendisi için yapılan “Türkiye’nin Sharapova’sı” benzetmesinden hoşlandığını da gizlemeyen genç raket, “Kendisini örnek aldığım için Türkiye’nin Sharapova’sı deniyor. Bu gerçekten güzel bir tabir” değerlendirmesinde bulundu.

        12 YILLIK EMEK VAR

        Milli sporcunun annesi Serpil Soylu, İpek’in iyi bir tenisçi olması için büyük emek verdiklerini dile getirdi. Anne Soylu, “12 yılın sonunda böyle bir başarı elde ettiği için çok mutluyum. Daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Sonunu hesaplamadan, keyfini çıkartmaya gayret ettik. Sevgi ve sabır olduktan sonra daha güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu.

        ‘İPEK’LER ABD’Yİ SEVDİ!

        ABD Açık’ta İpek Soylu öncesi en önemli başarıyı kazanan bayan tenisçimizin adı da İpek’ti. 2004 ABD Açık’ta İpek Şenoğlu, çiftler turnuvasında 3. tur oynayarak bir ilki başarmıştı. 10 yıl sonra bu kez bayrağı İpek Soylu çok daha ileri taşıdı ve hem final oynayan, hem de kupa kazanan ilk Türk tenisçi oldu.

        ERDOĞAN’DAN KUTLAMA MESAJI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Açık Tenis Turnuvası’nda partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyon olan milli tenisçi İpek Soylu’yu kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandıran İpek tebrik edildi. Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu da İpek Soylu’ya kutlama mesajı gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ