Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın En sık yapılan kaş hataları!
        1

        Kaşlarınızı özgür bırakın!: Kaşlara veya yakınına güneş kremi, jel, nemlendirici, losyon gibi kimyasal içerikli herhangi bir şey sürmeyin. Bu ürünler kaş aralarından sızarak kılların dökülmesine neden olur.

        2

        Doğru ayna: Büyüteçli aynalardan kaş alımında uzak durun. Donuk ve aydınlık olmayan yerde kaş almayın. Büyüteçli aynalar perspektifi kaybetmenize neden olur.

        3

        Makas: Hemen elinize makas almayın. Aslında çok az sayıda kadının kaşlarında makasla düzeltme gerekir. İyi taramak ve şekil vermeyi bilmek yeterlidir.

        4

        Doğru orantı: Kaşınıza en doğru kavisi vermek için bir kalemi burun deliğinizden kaş ucunuza doğru tutun. Kalemin göz bebeğinize denk gelen hizadan kaşınıza kavis verebilirsiniz. Ancak kaşlarınızı şekle sokarken çok fazla kıl alarak kavisin derin olmamasına özen gösterin.

        5

        Aşırı kalem: Herkes dolgun ve koyu renk kaşlar ister ancak zaman zaman kalemi fazla kaçırabilirsiniz. Kaşlarda sadece gölge oluşmalı, kaşlar gözlerinizden fazla dikkat çekiyorsa, bir hata var demektir.

        6

        Cımbız: Cımbızla almak her zaman en iyi yöntemdir çünkü her seferinde tek bir kaş çektiğiniz için hata yapma şansınız az olacaktır.