Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Elleri daha genç göstermenin sırları...
        1

        “Yüzümüzdeki yaşlanma belirtilerine müdahale etsek de ellerimiz yaşımızı ele veriyor” denir ya hep. Bu cümle artık tarih oldu. Çok ince, hassas bir yapıya sahip olan ve daha çabuk yıpranan eller, son teknikler sayesinde artık daha geç yaşlanıyor ve genç bir görünüm kazanması da imkânsız değil.

        2

        Ellerin genç, sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayan basit estetik uygulamalarını şöyle sıralayabiliriz. Cildi dolgunlaştırmak için el sırtına yağ gibi hacim verecek dolgu uygulanabilir.

        3

        Özellikle hyaluronik asit içeren yeni nesil dolgularla çok doğal sonuçlar elde edilebiliyor. Ancak dolgu maddesi, ellerin yan kısımlarına genişletmeyecek şekilde yapılmalı. Orta kısma yapılan dolgular, ellerin tombik ve pençe gibi görünümüne sebep olabiliyor.

        4

        Her derde deva peeling, eller için de etkili bir yöntem. Orta derinlikte bir Green Peel ile derinin yenilenmesi sağlanabilir.

        5

        Ancak ileri yaşlarda yapılacak kimyasal peeling, hayli incelmiş ellerin üst derisinde uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.

        6

        PRP’yi (Platelet Rich Plazma) ozonla karıştırarak yapılan uygulamalar, etkisini çabucak gösteriyor. İkişer hafta arayla 4 kez yapılan bu uygulamanın yılda bir kere yapılması yeterli.