Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İzmir'de bir kanlı kovalamaca daha

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Nefes kesen kovalamaca sonucu Basmane Meydanı Konak Belediye binası önünde durdurulan otomobilde bulunan ve travesti olduğu öğrenilen Melisa takma isimli Erdinç Yaraşık (29), polise falçatayla saldırınca yaşanan boğuşmada polisin silahının ateş alması sonucu omzundan vuruldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Erdinç Yaraşık, tedavi altına alınırken, hastane önüne gelen travesti arkadaşları olaya tepki gösterdi.

        Ehliyetsiz ve aşırı alkollü olduğu ortaya çıkan otomobil sürücüsü Mehmet Gencer (36) ise polise mukavemet etmeye çalışınca gözaltına alındı. Travesti Erdinç Yaraşık'ı omzundan vuran Konak Asayiş Ekibi'nde görevli polis memuru H.Y. adliyeye sevkedilmek üzere Cinayet Bürosu'na götürüldü.

        Edinilen bilgiye göre olay gece saat 23.00 sıralarında, Eşrefpaşa Caddesi üzerinde devriye gezen asayiş ekibi, Agora ışıklarda kırmızı ışıkta durmadan geçen 35 Y 4656 plakalı otomobilden şüphelenerek takibe aldı. Tepe lambasını yakarak, megafon ve sirenle otomobile 'dur' ihtarında bulunan Konak Asayiş Ekipler Amirliğinde görevli resmi asayiş ekibi, telsizden anons ederek diğer ekipleri de harekete geçirdi. Ekipten kaçan otomobil, Cumhuriyet Bulvarı'na ters yönden girerek Lozan Meydanı'na gitti. Daha sonra Montrö'den Basmane Meydanına çıkan şüpheli otomobil, ekipler tarafından önüne geçilip durduruldu.Ehliyetsiz ve aşırı alkollü olduğu belirlenen otomobil sürücüsü Mehmet Gencer, kendisini kelepçelemek isteyen polis memurlarına mukavemette bulundu. Yanında oturan ve travesti olduğu öğrerenilen 'Melisa' takma isimli Erdinç Yaraşık'ı polis memuru H.Y., otomobilin kapısını açarak indirmek istedi. Erdinç Yaraşık, elindeki falçatayla polis memuru H.Y.'ye saldırdı. Polis memuru H.Y.ise kendisine falçatayla hamle yapan travestiye silahını çekerek yere yatmasını söyledi. Yaşanan boğuşma sırasında polisin elindeki tabancanın ateş alması sonucunda travesti Yaraşık, sol omzundan yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla önce Şifa Hastanesi'ne kaldırılan Erdinç Yaraşık, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Tedavisi süren Erdinç Yaraşık'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Otomobilde yapılan aramalarda ise bir içimlik esrar maddesi ve falçata bulundu.Yapılan soruşturmalarda polisin dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü Mehmet Gencer'in, aşırı alkollü ve ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Evli, işsiz ve 2 çocuk babası Gencer'in ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucudan kaydı bulunduğu belirlendi. 'Melisa' takma isimli travesti Erdinç Yaraşık ile bir hafta önce tanıştığı bildirilen Gencer, 'dur' ihtarına uymamak, kırmızı ışık ihlali yapmak, ehliyetsiz araç kullanmak, görevli memura muvakemetten ve uyuşturucu madde bulundurmaktan dolayı gözaltına alındı. Polis memuru H.Y. ise travesti Yaraşık'ın yaralanmasıyla ilgili ifadesinin alınarak adliyeye sevkedilmek üzere Cinayet Bürosu'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Arkadaşlarının polis tarafından vurulduğunu duyan travestiler Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis önüne gelerek olaya tepki gösterdi. Hastane önünde kalabalık oluşması üzerine çıkabilecek olaylara karşı takviye polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Polisin kendilerine baskı yaptığını ve artık eskisi gibi işlerini yapamamaktan şikayet eden travestiler, "Daha geçen gün bir kişi polis tarafından durmadığı için vuruldu. Şimdi de arkadaşımızı vurdular. Artık biz ne yapacağımızı şaşırdık. O zaman Hüseyin Çapkın gelsin bize iş bulsun. Çalışalım" diye konuştular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ