Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Koca dünyayı oğluma dar ettiler"

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        Bursa'da evinde 44 yerinden bıçaklanarak öldürülen travesti Mesut Şaban Okan'ın arkadaşları, İrem takma adlı Okan'ın evinin önünde sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Eyleme katılan öldürülen travestinin annesi Melek Okan ise "Koca dünyaya oğlumu sığdıramadılar, ona dünyayı dar ettiler" diye gözyaşı döktü.

        Geçtiğimiz pazar gecesi yeni aldığı evde 44 yerinden bıçaklanarak öldürülen Mesut Şaban Okan'ın katili olan Emrah Şen polis tarafından kısa sürede yakalanırken, "İrem" takma adlı Okan'ın arkadaşları, evinin önünde mumlar yakarak sessiz bir protesto gerçekleştirdiler. 30 kadar travesti ve Mesut Şaban Okan'ın annesi Melek Okan'ın katıldığı sessiz eylemde, gözyaşları içerisindeki acılı anne, "Koca dünyayı oğluma dar ettiler. Koca dünyaya oğlumu sığdıramadılar. Kimseye bir zararı dokunmadı. Sadece kendi tercihini yaşamak istedi" diye konuştu.

        Daha sonra bir açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren de, eşcinsel ve travestilerin sosyal yaşam alanlarının toplum ve devlet tarafından kısıtlandığını ve arkadaşlarının zaman geçirmek için internette arkadaşlıklar kurduklarını söyleyerek, "İnternette tanıştıkları insanların geçmişini bile bilmeden birlikte oluyorlar. Dışarı çıkmadıkları için dünyaya açılan pencereyi internet olarak görüyorlar. TBMM'nin bu vahşi cinayetlere ilgilenmesini ve arkadaşlarımızın sosyal yaşam alanlarını iyileştirip genişletmek için bir çalışma yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ