Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam '71 yıldır böyle felaket görmedik'

        Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağmur yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede önceki gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle akşam 22.30 sıralarında Büyükkarıştıran Deresi taşarak beldeyi sular altında bıraktı. Çok sayıda ev, işyeri, ağıl ve otomobil sular altında kaldı. Su basan evde yalnız kalan 93 yaşındaki Zehra Demirel’in cesedini eve gelen yakınları buldu. Gece kendilerinden haber alınamayan Siyami Yeni (45) ile oğlu Semih Yeni’nin (21) cansız bedenleri, işyerlerine 15 metre uzaklıkta çamura batmış halde bulundu.

        9 SAAT SONRA YOL AÇILDI

        Taşkın nedeniyle D-100 Karayolu’nun Lüleburgaz-Çorlu bölümü önceki gece trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışması ve yağmurun etkisini yitirmesinin ardından, yol 9 saat sonra sabah 09.00’da tekrar ulaşıma açıldı. ‘YARDIM GEÇ GELDİ’ İDDİASI Selde babaannesi Zehra Demirel’i kaybeden Mehmet Demirel, kurtarma ekiplerinin geç geldiğini iddia etti. Demirel, “Evin ikinci katına kadar su geldi. Çatılardan babaannemin yan taraftaki evine geçtik, ancak öldüğünü gördük. Çatıda uzun süre yardım bekledik ve ekipler geç geldi” dedi.

        DERE TAŞTI, POLİS KURTARDI

        Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne bağlı Bakırça Köyü Deresi’nin taşması sonucu da çok sayıda ev sular altında kaldı. 3 ağıl ve 1 ev yağıştan dolayı çöktü. Çökme riski üzerine köye geçişe izin verilmedi. Mahsur kalan 40 kişiyi, polis ekipleri botla kurtardı.

        OTELLERE YERLEŞTİRİLDİLER

        Aşırı yağmur nedeniyle Göçerler, Beyazköy, Osmanlı, Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler köyleri ile Misinli Beldesi’ne elektrik verilemiyor. Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde evlerini boşaltanlar otellere yerleştirildi. Çerkezköy ve köylere ulaşım kontrollü olarak sağlandı. Okullar tatil edildi. Lüleburgaz’da sağanak yağışın ardından taşan dere, beldeyi sular altında bıraktı. 3 kişi yaşamını yitirdi. Tekirdağ’ın Çerkezköy ve Saray ilçelerinde de okullar tatil edild.

        HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ