Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini ilan etmesine iki gün kala siyasetin en önemli gündem başlıklarından biri, Doğu ve Güneydoğu seçmeniyle ilgili partilerin izleyeceği politikalar ve yapacakları açıklamalar…

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesiyle birlikte Ankara’da konuşulan konuların başında siyasi partilerin ve ittifakların Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik vereceği mesajlar ve izleyecekleri politikalar geliyor. CHP Lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süre içinde bu konuda bazı adımlar atacak.

        HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk Televizyonu’ndaki yayınında, “Kılıçdaroğlu'nu bizlerle görüşmeye bekliyoruz” çağrısında bulunmuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'ye ziyaretin mümkün olduğunu söyledi.

        İttifakın ortaklarından İYİ Parti, CHP’nin böyle bir görüşmesine karşı çıkmazken, “Masaya getiremezler” diye bir yaklaşım sergiliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu yöndeki soruya, “Bizi ilgilendiren bir durum yok. Asla getiremezler” yanıtını vermişti.

        ORTAKLAR DA İSTİYOR

        Millet İttifakı’nın diğer ortaklarından Saadet Partisi’nin Sözcüsü Birol Aydın, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi pek tabii olarak ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “HDP, Türkiye'de meşru bir siyasi parti. Bu masa 6'lı bir masadır. Herkesten oy istemek, bunun içinde herkesle temas kurmak sorumluluğuna ve hakkına sahiptir” yaklaşımını ortaya koydu. DEVA Partisi’nin de benzer bir tutumu söz konusu. Böyle bir görüşmeye olumsuz yaklaşmıyor.

        REKLAM

        AK PARTİ'DEN HAMLELER GELECEK

        Millet İttifakı’nda hal böyle iken, AK Parti cephesinde de farklı bir hava olmadığını vurgulamak isterim. Bugüne kadarki her seçimde belli oranda bölge halkının teveccühünü görmüş olan AK Parti de “Türkiye Vizyonu” çerçevesinde nabız tutuyor ve gerekli görüşmeleri yapıyor.

        Aslında belki bütün partilerin sadece seçim yaklaştığı için değil, oy hesabından bağımsız olarak, ulusal çıkarlar ve birlik beraberlik perspektifi adına bazı kucaklayıcı politikalar izlemesi isabet olacaktır.

        Bu söylediklerimin en azından içinde bulunduğumuz konjonktürde kolay olmadığının farkındayım. Bıçak sırtı bir dengeden söz ediyorum. Daha net ifadeyle; terörle mücadeleyi aksatmadan, kazanımları yitirmeden ve terörle mücadeleden taviz vermeden vatandaşımızın gönül bağını güçlendirecek politikalar, ülkeyi yönetme ideali ve hedefi olan partilerin amacı olmalıdır…

        AK PARTİ RAHATSIZ

        Bursaspor ile Diyarbakır Amedspor maçında yaşanan olaylar, tribünde açılan “Beyaz Toros” pankartı ve yaşanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Konunun üzerine gidiliyor. Bundan öte yaşananlar bütün toplumu ve bu memlekette yaşayan, vicdanı olan herkesi rahatsız etti. Suçu ve suçluyu övme, Türkiye’yi 90’lı yıllara götürme niyeti taşıdığı aşikâr olan bu tutum, AK Parti’de de ciddi rahatsızlığa ve tepkiye yol açtı. Konu, AK Parti kurullarında ve toplantılarında da derinlemesine tartışıldı. AK Parti’nin bunu asla tasvip etmediği gibi yaşananlara kayıtsız kalamayacağı ifade ediliyor.

        Yaşananların seçimle ilgisi yok; olmaması gerekir. Teröristle-vatandaşı ayıramayan, ikisini aynı kefeye koyup gönül köprülerini yıkmayı amaçlayan bu girişimin sorumluları hak ettikleri cezayı alacaktır ancak şu nokta çok önemli:

        "Seçimler, hükümetler gelip geçer. Biz bu vatan toprağında binlerce yıldır beraber yaşadık, aynı kader ve ülkü birliğini paylaştık. Bundan sonra da yine beraber yaşayacağız. Birilerinin böyle bir amacı varsa dahi şiddet üretmek, farklılıkları kaşımak, fay hatlarını tetiklemek kimseye yarar sağlamaz. Her bir vatandaşımız bu ülkenin asli unsuru, kıymetli bireyleridir. Oyuna gelmemeli; kardeşliğimizden, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz…

        Diğer Yazılar