Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşınızda yılın her mevsimi uygulanabilecek, iyileşme süreci diğer işlemlere kıyasla çok daha çabuk, yeni bir teknoloji: İğneli radyofrakans’ın diğer sistemlerden farkı altın mikro iğnelerle cildin orta tabakasındaki kolajen ve elastin hücrelerini stimule ederek, yüzde ameliyatsız bir yüz germe etkisi yaratabilmesi. Hem de cildin yüzeyinde herhangi bir hasara neden olmadan. Tedavinin olumlu etkilerini hemen ilk işlemden sonra gözleyebilmek mümkün, ama kalıcı ve optimum sonuçlar için 3-4 hafta arayla 3 seans yaptırmak gerekiyor.

        Sistemin Etki Mekanizması

        “İğneli radyofrakans’ın, üstünde 25 adet altın mikro iğne bulunan tek kullanımlık bir başlık sayesinde cilt altına radyofrekans dalgaları vermek üzere tasarlanmıştır. Böylece cilt yüzeyine hiçbir hasar vermeden, kolajen ve elastin üretimini artırır. Uygulama yapılan bölgeye ve probleme göre altın mikro iğnelerin cilde nüfuz etme derinlikleri, radyofrekans dalgalarıyla cilt altına verilen enerjinin yoğunluğu ve hızı ayarlanarak en optimum sonuçları almak mümkün.” İğneli radyofrakans’ın, mikro iğne elektrotlar aracılığıyla gönderilen minimal invaziv fraksiyonel bi-polar radyo frekans enerjisi verilir, epidermise ve dermise 0.5-3.5mm’den doğrudan gelen kontrollü ve etkili bir ısı sağlar. Sahip olduğu verimli fraksiyonel radyo frekansı ile sürekli bir tedavi sunmaktadır.

        Tek Bir Tedavi İle Sıkılaştırma ve Hacim

        İğneli radyofrakans ilginç ve aynı zamanda devrimsel bir özelliğinin de cildi sıkılaştırırken yıllarla ve yaşla birlikte kaybolan hacmi de geri vermesi. “Diğer sistemlerden farklı olarak iğneli radyofrakans, yüz bölgesinde zamanla azalan yağ dokusunun yarattığı çökmüş görüntü de etkili olması. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kadar dramatik bir sonuç beklemek gerçekçi değil, ancak bu tür sistemler içinde yüze hacim verme konusunda etkili teknolojilerden olduğunu söyleyebilirim.” İğneli radyofrakans’ın diğer lazer sistemlerine göre en önemli avantajlarından biri de bipolar radyofrekansı dalgaları kullanmasıdır. Bu da diğer sistemlere kıyasla uygulama yapılan bölgeye çok daha odaklanmış, yoğun bir enerji transfer edebilmesi anlamına geliyor ki bu da daha etkili sonuçlar alınması anlamına geliyor. Ayrıca aplikasyon aparatında bulunan altın iğneler enerjinin daha iyi yayılmasını sağlıyor.

        Hangi problemlerde etkilidir?

        İğneli radyofrakans özellikle cilt kalitesini artırmak, cildi canlandırmak, elastikiyetini artırmak ve gözeneklerin küçülmesini sağlamak konusunda son derece etkili bir sistemdir. Kırışıklıkların görünümü hafifler, cilt daha sıkı ve daha pürüzsüz bir görünüm alır. Akne ve akne izlerini de etkili bir tedavidir.

        Bu tedavi için en uygun adaylar kimler?

        Yüz, boyun ve dekoltedeki yaşlanma belirtilerine, akne skar karşı etkin bir tedavi arayan herkes bu işlem için doğru adaydır. Yüzdeki sarkmayı toparlamak, cildin elastikiyetini artırmak; boyun, dekolte bölgesindeki cildin kalitesini artırmak ve sarkmaları toparlamak; yüzdeki çizgi ve derin kırışıklıkları hafifleterek daha pürüzsüz bir cilt elde etmek; akne izlerini yok etmek; genişlemiş gözeneklerin görünümünü hafifletmek; gözlere yorgun bir görünüm veren gözkapaklarındaki sarkmaları toparlamak ve göz kenarlarındaki kazayağı olarak bilinen ince çizgileri hafifletmek isteyen herkes bu tedavi için uygun adaydır.

        Ne tür sonuçlar bekleyebilirim?

        Sonuçlar kişiden kişiye değişse bile, hastaların çoğu uygulama yapıldıktan sadece birkaç gün içinde ciltlerinin dokusunda bir iyileşme gözlemlediklerini, ciltlerinin daha parlak, daha canlı ve pürüzsüz göründüğünü bildiriyorlar. Cildin kolajen üretmesi için belli bir süre geçmesi gerektiğinden tedavinin sıkılaştırma etkisi zaman içinde artıyor. Ancak, optimum sonucu almak için yaklaşık dört ay geçmesi gerekiyor.

        Kaç seans yaptırmak gerekiyor?

        İşlem yapılan cildin durumuna göre değişse de genelde ayda bir defadan toplam 3-4 seans yeterli oluyor.

        İşlem sırasında acı hisseder miyim?

        İğneli radyofrakans tedavisi birçok hasta tarafından iyi tolere edilmektedir. Fakat daha hassas kişilerde seanstan 30-60 dakika önce uygulanacak uyuşturucu bir krem işlemin konforlu bir şekilde tamamlanması için yeterli olacaktır

        Her seans ne kadar sürüyor?

        İşlem yapılan bölgeye göre değişse de her seans ortalama 20-60 dakika arası sürüyor.

        İşlemden hemen sonra sosyal hayatıma geri dönebilir miyim?

        Tedavinin hemen ardından ciltte hafif bir kızarıklık ve bazı durumlarda hafif bir şişlik olması normaldir. Ama tüm bu yan etkiler minimum 10-15 dakika maksimum birkaç saat içinde tamamen yok olur. Sizi sosyal yaşamınızdan alıkoymaz. İşlemin etkilerini optimize etmek için, tedavinin sonunda cilde vitamin serumları ve yoğun nemlendiriciler uygulanır.

        Diğer Yazılar