Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çoğu kadının hayali olan dolgun dudaklara kavuşmak imkânsız değil. Doğal dolgu maddeleri kullanılarak yüzünüze uygun bir form yaratmak mümkün.

        Dudak dolgunlaştırma trendi yükseliyor. Geçmişte, enjeksiyonla dudakları daha dolgun hâle getirmek, böylece genç görünümlü dudaklara sahip olmak, olgun kadınlara özgü bir uygulamaydı. Bugünlerde ise durum farklı. "Fazla dolgun, yapay görünümlü bir dudak, uzmanların özellikle kaçındıkları bir durum ancak dudaklarını dolgunlaştırmak isteyen genç kadınların sayısı artıyor. Bunun en önemli nedenleri arasında medyanın etkisi, ünlüler ya da 'selfie' kültürünün yükselişi olabilir.” Bu görünümün doğal ve çekici olmadığını da belirtiyor. "Aşırı dolgun dudaklar herkese yakışacak diye bir şey yok. İşlem sonrasında doğal bir görünüm elde etmenin asıl önemli nokta olduğunu söylesem deabartılı dudaklara kavuşmak isteyen pek çok hasta var. İleri yaştaki kadınlar dudaklarına gençken sahip olduğu hacmi geri kazandırmak ve dudak çizgilerini doldurmak için dolgunlaştırma yaptırırken; genç hastalar bunu kendisini daha çekici gösterdiğine inandıkları için yaptırıyorlar.”

        Dudaklarda seksi ve sağlıklı bir görünüm için ipuçları

        Doğal görünen dudakların en iyisi olduğunu ve çok fazla hacim eklendiğinde yüzün dengesinin bozulduğunu söylüyor. Dudaklar yandan bakıldığında önden göründüğünden daha ince durabilir. Üst dudak alt dudaktan iki milimetreden fazla önde olmamalı. Bundan fazlası dudakların ördek gibi görünmesine neden olur. Dudaklara hacim vermenin en kolay yolu ise dolgu enjeksiyonu yaptırmak. Hareketli ve yoğun damar yapısı nedeniyle dudaklar, dolgu açısından özel geliştirilmiş hacim takviyesi yapan hyalüranik asite daha doğal bir tepki verir. Dönem dönem modası değişen dudak modelleri olsa da dudaklarda çok fazla dolgu, dikkati dağıtarak ideal oranları ve doğal anatomiyi bozar ve hastaları dolgu ve enjeksiyonların nasıl en doğru şekilde kullanılacağı konusunda sürekli uyarıyorum.” Dudakların tam ortasındaki alana, yani üst dudağımızın ortasıyla alt dudakta ona karşılık gelen yerin toplamından oluşan bölgeye dudak kalbi diyoruz. İşte bu bölgeyi hacim veren dolgu enjeksiyonu ile belirginleştirip kontur oluşturmak son derece popüler ve estetik bir yenilik. Ancak dudağın içine hacim vermek için, içeriğinde mutlaka vitamin de barındıran hyalüranik asit kullanmak gerekiyor. Böylelikle ortaya doğru irileşen, nemli dudaklar elde edebiliyoruz. Son dönemde dudağını dolgunlaştırmak isteyenlerin sayısının arttığını söylüyebilirim. Çoğu kadının havali olan dolgun dudaklara kavuşmak imkânsız değil. Doğal dolgu maddeleri kullanılarak yüzünüze uygun bir form seçmek kalıyor.

        KLASİK -Halle Berry

        Hastaların en sık sordukları, popülaritesi en yüksek dudak şekli ‘klasik’ dir. Bu doğal görünen dudak dolgusu, yaşa bağlı olarak dudak volümünde azalma olan kadınlara, dudaklarının doğal formunu kaybetmek istemeyenlere önerilebilir. Burada da görüldüğü gibi amaç dudağı büyütmek değil sadece kaybolan hacmi tekrar kazandırmaktır bu grubun hyalüranik asit dolgu uygulamalarında benim tercihim içinde aminoasit ve 5 ayrı vitamininde bulunduğu yeni jenerasyon dolgulardır çünkü yaşla dudak sadece hacmini değil rengini ve nemini de kaybeder.

        GÜL DUDAK-Angelina Jolie

        Gül stili dudak dolgusu, dudaklarında daha dolgun bir görünüm olmasını isteyen ancak bu görünüme estetik operasyon olmadan kavuşmayı dileyenlere göredir. Gül ve Klasik arasında ki fark aslında burada hacmin biraz daha artmış olmasıdır. burda önemli olan doğal hyalüranik asit dışında başka bir molekülle yapılmış dudakların bu stille karışırılmasıdır. Kalın dudağın en iyi örneği ile en kötü olanı her zaman bu stili önerdiğimiz hastanın aklına gelir en iyi örneği Angelina Jolie iken en kötüsü doğal olmayan silikon içeren madde ile yapılan Donatalle Versace’dir hastaya bunun bu şekilde olmayacağı iyi anlatılmalıdır

        Gül tip dudak dolgusu yapılan hasta rahattır kontrol etmede bir sorunu yoktur Yüzün ifadesi, görünümü bu uygulama sonrasında bozulmaz. Fakat elbette burada önemli olan gül style dudağın hangi yüze yakışacağını iyi tespit edebilmektir eğer uygulamanın yapıldığı kadın hastanın alt yüz yapısı uygunsa, yani burun altından çeneye kadar olan kısım yeterli mesafeye sahipse gül dudak yüze çok hoş bir görünüm kazandırabilir. Ancak bu alan kısa ise dudaklar gereğinden fazla kalın görünebilir bu stilin en iyi örneği Angelina Jolie’dir ama burun bitiminden çenenin ucuna olan kısma baktığımızda yeterli mesafeyi hatta fazlasını görüyoruz kalın dudaklar ancak alt yüzü daha dar elmacıkları belirgin ve çene hacmi yeterli olan kadınlarda uygulanabilir

        KELEBEK DUDAK -Taylor Swift

        Kelebek dudak formları arasında en nadir rastlanan şekillerdendir. Bu forma sahip dudaklar güçlü ifadeli ve genç görünümlüdürler.

        Kadınlar genellikle ergenlik dönemlerinde bu tip dudak şekline sahiptirler. Dudak formunun yaşla doğal gelişimine baktığımızda en dolgun oldukları zaman ilk gençlik yıllarının ortaları olduğunu görürüz. Yani bu form ergenlik döneminin sonlarının formudur. Yaş ilerledikçe dudak dolgunluğu orta hattan daha çok yanlara doğru kayar. Fakat Bazı kadınlar bu hep genç ve sexy görünümlü kelebek dudak hatlarına sahiptirler. Yani üst dudakları V şekline sahiptir. Ve dudak kalbi dediğimiz üst dudak ortası ve alt dudağın tam ortası hafifçe dışa kıvrık ve kalındır. Kelebek Dudak form ile kaybedilen gençlik geri kazandırılmış olur.

        Eğer hastamız bu tip dudaklara doğal olarak sahipse yaşla kaybedilen hacmi abartmadan yerine koyarız yada biz ince bir dudağa bu şekli vermeye çalışırsak ki sanırım en zor dudak şekillendirmelerden birisidir çünkü hastanın gülme açısı çok iyi ayarlanmalı ve diş yapısıda çok düzgün olmalıdır üst dişlerin alt dişin üstünde ve hafif uzun olması gerekmektedir bu tip dudak modeli yaparken eğer hacim abartılırsa hiç de estetik olmayan görüntüler ortaya çıkacaktır.

        Dozunda yapılan bir kelebek dudak uygulaması ile dudaklarınız doğal yay formuna kavuşurken aynı zamanda daha genç ve çekici bir görünüme de sahip olacaksınız.

        DAMLA DUDAK- Anne Hathaway

        Bu dudak formu alt dudakta olan, 2 adet gözyaşı damlasına benzeyen dudak şeklidir. Damla dudak şekli Kelebek Dudak şeklinin tersidir. Bu iki gözyaşı damlası formu daha genç görünümün ve hacim etkisinin aktif olduğunun göstergesidir. Damla dudak alt dudakta olan bir durumdur ve diğer dudak formları ile kombine olur. Damla dudak, Kelebek, ve Gül formları ile birlikte de gayet güzel durmaktadır. Damla dudak formunda dudaklara sahipseniz bunu iyi tanımalı ve alt dudak kalınlığının tamamlayıcısının her zaman düzgün ve parlak dişler olduğunu unutmamalısınız özellikle estetik diş konusunun en çok atladığı yer alt dişlerin estetiğidir dişlerin her birinin yeterli genişlikte ve uzunlukta olması gerekir. Diğer birçok dudak formu ile kombine kullanılan iki ters gözyaşı şeklindeki bu alt dudak yapısı benim de beğendiğim dudak formlarındandır antiaging tedavisi yaptığım hastaların yüz dolgu işleminde dudağa iki damla yerleştirdim hyaluranik asit tüm gülüşlerini değiştirmekte.

        ANGELİC (Melek Kanadı)- Liv Tyler

        Angelic dudak şekli üst dudakta görülen bakir ifade formudur. Yani üst dudağın ön planda olduğu ve üst dudağın burun altındaki bölümün düz geldiği ve o bölgenin daha hacim verilip vurgulayıcı görünürlü formdur. Hastalar arasında popular, tercih edilen bir şekildir. Angelic formlu dudak kadına sexy bir ifade verir. Bu dudak formunda üst dudak kenarları da dolgundur. Angelic formunun tercih eden ince dudak yapısına hastalar üst dudaklarında daha dolgun bir görünüm kazandırılabilir üst dudağı n melek kanatlarını andırdığı bu dudak şeklide çok fazla hacim kaldırmaz o melek kanadının çıkış açısı ve inişinde ki hafif doluluk ve kibar yapı korunmalıdır

        HOLLYWOOD- Monica Bellucci

        Hollywood stili dudak formu kadınların çok tercih ettiği, alt ve üst dudağın da dolgun olduğu ama abartılı olmadığı bir dudak şeklidir. Bu dudak şekli daha çok sinema ve eğlence dünyasında tanınan ünlülerin tercih ettiği bir formdur. Üst dudağı üçe bölersek ortası yani dudak kalbi ve iki yanı olarak düşünülürse. Bu dudak stilinde üst dudağın 3 bölümü de doldurulur. Bunların iki yana doğru inen yerler i giderek incelir ama yine de normale göre kalındır üst dudağın ortasındaki yarım kova şekli diye adlandırılan bölüm ise biraz daha doludur alt dudakta üste göre orantılı bir şekilde hacimlendirilir kişisel olarak benim çok fazla yapmaktan hoşlanmadığım bir formdur ama çok inceltilmiş hyalüranik asit formlarıyla çok az yüze yakıştırdığım beğenilen bir formdur .

        Diğer Yazılar