Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çarşamba günü CHP Ümraniye ilçe yönetiminde gençlik kolları yöneticisi olan bir kişi tarafından taciz edildiğini iddia eden genç bir kadının feryadını bu köşeye taşıdım.

        Bu kadına ulaştım, konuştum. 20 yaşında siyasetle ilgilenen gelecek için hayaller kuran bir üniversite öğrencisi çıktı karşıma. Ondan öğrendiğim şok edici bilgiyi sizinle bu köşede paylaştım. O bilgi D.A’nın kendisini taciz ettiğini söylediği ismin Kartal Belediyesi Özel Kalemde çalıştığıydı. Bu göreve hakkındaki iddialar ortaya çıktıktan sonra getirilmişti. Ümraniye’de görevden alınmış ama Kartal Belediyesi'nde işe yerleştirilmişti.

        D.A’nın şikayetçi olduğu hadise Mart ayında yaşanıyor. Evine gitmek için arabasına bindiği CHP Ümraniye Gençlik Kolları yöneticisi tarafından fiziksel tacize maruz kaldığını, bu nedenle psikolojik olarak da çok zarar gördüğünü iddia ediyor DA.

        Söz konusu olay üzerine arkadaşları ile birlikte partiden istifa etmiş. 3 ay boyunca CHP Ümraniye ilçe yönetiminde birçok partili kendisine "Şikayetçi olma, sen kızsın adın çıkar" gibi iğrenç ve tacizi mazur gören, aklayan telkinlerde bulunmuşlar.

        Ancak genç kadın yılmamış, temmuz başında gidip savcılığa şikayet başvurusu yapmış…

        Bu esnada bu olaydan Ümraniye İlçe Başkanı haberdar olmuş, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na konuyu aktarmış, Kaftancıoğlu mağdur edilen genç kadını aramış ve o kişiyi görevden uzaklaştırmış.

        Fakaaat her ne hikmetse Ümraniye’de görevden uzaklaştırılan bu kişi CHP’li Kartal Belediyesi Özel Kalemde işe alınmış!

        CHP’li Barış Yarkadaş’ın iddiasına göre tacizi yapan kişi İlçe Başkanı'nın yakın akrabası olduğu için hem o başkan hem de İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından korunuyor.

        Öte yandan mağdur D.A. benimle konuşurken "Canan Hanım’a haksızlık ediliyor, o beni duyar duymaz aradı ve hemen müdahale etti" demişti.

        Sonuçta hakkında çok ciddi bir taciz iddiası bulunan ve yargıya intikal etmiş bir konunun öznesi olan bir kişi bu iddialar ortaya döküldükten sonra Kartal Belediyesi'ne alınmış. Bu başlı başına bir rezalet.

        Şimdi gelelim benim yazım yayınlandıktan sonra yaşanan gelişmelere…

        O yazıdan sonra telefonlarım susmadı. Herkes Kartal iddiasını soruyordu. Ben açıkçası Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel açıklama yapar diye bekledim. Yapmayınca da kendisini "Hakkında bu kadar vahim iddialar olan bir kişiyi neden özel kaleme aldınız" demek için aradım ancak telefonu açmadı.

        Öte yandan Canan Kaftancıoğlu bana bir mesaj gönderdi ve yazımdaki hakikat arayışımdan dolayı teşekkür etti.

        APAR TOPAR GÖREVDEN ALINDI

        Taciz iddialarına ve devam eden soruşturmaya rağmen söz konusu ismin CHP’li bir belediyede çalışıyor olması bomba etkisi yaratınca dün art arda çok önemli iki gelişme yaşandı.

        Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel bir açıklama yapmadı ama Çarşamba günkü yazım üzerine söz konusu kişiyi, hakkında ‘yazılı ve görsel basına konu olan haberler’ dolayısıyla görevden aldı. Tabii görevden alma gerekçesi içinde yargıdaki soruşturmadan hiç bahsedilmemesi tam bir garabet. Ama en azından bu şahıs alındı ve parti içinde de bir soruşturma nihayet başlatıldı.

        5 AY BEKLEYİP 1 GÜNDE DAVAYI AÇTILAR

        Dün başka bir gelişme daha oldu.

        D.A.’nın temmuzda savcılığa yaptığı ve 5 aydır bekleyen şikayet işleme alındı. Bir günde iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

        Bunlar çok güzel. Nihayet mağdur edilen bir kadın sesini duyurabildi.

        Ancak bu ülkede her şey illa böyle zorlayarak, ittirerek mi çözülecek?

        Siyasette, yargıda, medyada kadına şiddet ve tacize yönelik ne zaman gerçek bir hassasiyet oluşacak?

        Bizdeki MeToo Hareketi ne zaman uyanacak?

        CHP’nin içinde bu taciz meselesi marttan beri biliniyor. Buna rağmen tacizci olduğu iddia edilen kişi ödüllendiriliyor, mağdur cezalandırılıyor. Konu kamuoyuna intikal etmese bu böyle devam edecek.

        Savcılık farklı mı? Onların elinde de bu şikayet dilekçesi 5 aydır duruyor. 5 aydır 20 yaşında bir genç kadın tacize uğradığını anlatmak ve bunun hesabını hukuk içinde sormak için bekliyor. Ancak ne yargı ne de mensubu olduğu ve emek verdiği CHP konu gündem olana kadar iddialarına yönelik bir inceleme başlatıyor.

        Gördüğünüz gibi kadına bakış sorununun tek bir adresi ve tek bir siyasi görüşü yok sevgili okurlar. Sağı, solu, ortası, yanı fark etmiyor. Maalesef bu ülkenin erkeklerinin büyük çoğunluğunun zihniyeti problemin ta kendisi.

        Bu gerçek değişmedikçe Türkiye’nin kadın meselesi biter mi?

        Diğer Yazılar