İYİ Parti, Ümit Özdağ'ın çıkışına nasıl bakıyor?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan sonra Özdağ’ın suçlamalarının hedefi olan İYİ Parti’nin reaksiyonunu anlamak için partinin en önemli isimlerinden, Siyasi İşler Başkanı, aynı zamanda Ümit Özdağ’ın itham ettiği isimlerden biri olan Cihan Paçacı’yı aradım.
Cihan Bey’e İYİ Parti olarak neden bu kadar sert suçlamalara yumuşak tepki verdiklerini ve Özdağ’ın sözleri hakkında ne düşündüğünü sordum.
"Nagehan Hanım, Ümit ile çok eski tanışıklığımız var. Ama ben artık onu tanıyamıyorum. Benim hakkımda da suçlamalarda bulundu.
Güya ben ve Meral Hanım Bodrum’da buluşmuşuz, Buğra Kavuncu’nun İstanbul İl Başkanı olmasını kararlaştırmışız. Meral Hanım ile parti kurulmadan Bodrum’da görüşmüştük, doğru. Bayramdı yanlış hatırlamıyorsam, ben de Bodrum’da idim, kendisini ziyarete gitmiştim ama orada hiç iddia ettiği şeylerden bahis açılmadı. Daha parti kurulmadan oturup İstanbul İl Başkanı şu olsun diye konuşulur mu? Tamamen yalan!"
"Başka bir ithamı daha vardı size yönelik Ümit Bey’in, ona ne dersiniz?" diye sorunca da;
"Evet güya o dönem Kanal D’de reklam müdürlüğü yapan kızıma iş aldırmışım...
Halbuki bu reklam işlerini, bütçesini nasıl yapalım diye düşünürken başarılı bir reklamcı olan kızım aklıma geldi o dönem. Meral Hanım'a fikir vermesi için götürdüm, hakikaten de bize öyle bir yol çizdi, yardımcı oldu ki reklam bütçesinde ciddi tasarruf yaptık.
Ümit tuttu bunu sanki ben kızıma rant sağlıyorum gibi anlattı. Çok yazık! Halbuki ben zamanında onu Tansu Hanım’a bir iş yapması için götürmüştüm. Detayını çok hatırlamıyorum, bir araştırma idi yanlış aklımda kalmadıysa..."
Cihan Paçacı’ya bu ve benzer ithamlara yönelik parti olarak neden yumuşak bir çizgi izlediklerini de sordum.
"Meral Hanım zaten söyleyeceğini ve bu konulardaki ilkesini söyledi. Ben elbette çok üzgün ve kırgınım ama biz parti olarak diyeceğimizi dedik. Ümit’in bir de mağduriyet yaratmasına fırsat vermek istemiyoruz."
- Ali Erbaş: "2024'e kadar eski makam aracını kullandım, bir Audi'yi Diyanet İşleri Başkanı'na çok gördüler"20 dakika önce
- "İnatla umutluyum. Bu bir yaşam biçimi…"1 gün önce
- Türkiye'nin en önemli günlerinden 5 Aralık2 gün önce
- Suriye'de insanlar da yaşıyor4 gün önce
- Koster hazırlanıyor1 hafta önce
- Saadet Partisi Kongresinde neler yaşandı?1 hafta önce
- Normalleşme esas şimdi başlıyor2 hafta önce
- Kamuoyu son tartışmalara nasıl bakıyor?2 hafta önce
- 2010'daki U2 konseri ve karşılıklı öfke3 hafta önce
- Devlet Bahçeli o video ile kime mesaj verdi?3 hafta önce