Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bodrum’daki halet-i ruhiyeyi tarif etmem gerekirse şunu söyleyebilirim: Bilgi kirliliği ve korkunun domine ettiği bir toplu panik atak hali. Sağlıklı bir bilgi akışı yok ve her beş dakikada yeni bir senaryo dilden dile dolaşıyor.

        Dün gece Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile konuşmuş ve Kemerköy Termik santralini tehdit eden yangınla ilgili son durumu bu köşede aktarmıştım. Bakan Pakdemirli ile konuştuktan sonra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı da aramış ancak ulaşamamıştım.

        Aras biraz önce aradı.

        “Çok yoğun ve karmaşık bir süreç yaşıyoruz Nagehan Hanım. Lütfen sesimizi duyurun. Alevler Yalıçiftliğe doğru ilerliyor” diye girdi söze.

        “Sayın Başkan, Zülfü Livaneli rüzgarın ters döndüğü ve alevlerin Bodrum’a geldiğini, belediye ve yurttaşlar dışında bir müdahale olmadığını yazdı. Bu yönde sosyal medyada birçok mesaj dolaşıyor. İnsanlar panik içindeler. Doğru mu bu bilgi?” diye sordum.

        “Bodrum merkezi tehdit eden bir durum şimdilik söz konusu değil ancak rüzgar aleyhimize esiyor, ben sabahtan beri sahadayım. Bölgedeki tesisler tehdit altında. Orada yabancı misafirler de var. Bir an önce havadan müdahale gerekiyor“ diye yanıtladı.

        “Rus uçaklarının müdahale için hazır olduğu söyleniyor, yok mu şu an müdahalede bulunan uçak?” deyince “Hayır sabahtan beri yangın bölgesindeyim. Tek bir helikopter gördüm başka hiçbir hava aracı görmedim. Lütfen sesimizi duyurun. Bu yangınlara sadece havadan müdahale ile söndürülebilir. Yangını yamaçlarda tutmamız lazım. Durum çok acil ve vahim” dedi.

        Farklı bölgelerde devam eden yangınlarla ilgili söndürme çalışmaları sürüyor. Her yere mümkün olduğunca hızlı müdahale edilmeye çalışılıyor ancak tablo zor. Bodrum semalarına derhal uçak gönderilmesi gerekiyor.

        Diğer Yazılar