Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜZİK dünyasında işler eskiden ne kolaydı, MÜYAP en çok albüm satışı yapanları açıklar, ona göre sıralama belli olurdu. Şimdilerde ise neredeyse her gün bir başkası birinciliğini ilan edebiliyor. Albüm satışları, en çok dinlenme, en çok izlenme, en uzun süre dinlenme gibi kategoriler ortaya çıktı. Üstelik her platformun da birincisi ayrı. Son kavga da Hande Yener’in birinciliğini ilan etiği Telifmetre yüzünden yaşanıyor. Telifmetre radyoların bir ağ sistemiyle birbirine bağlı olduğu ve gün boyu çalınan şarkıların kaydını alan bir sistem. Buna göre 2017’de radyo DJ’leri en çok Hande Yener şarkılarını çalmayı tercih etmiş. Ya da dinleyiciler en çok Hande Yener şarkısına istekte bulunmuş da diyebiliriz. Son albümünün başarısı değil tabii bu birincilik, kariyerindeki bütün şarkıları kapsıyor. Yasal bir platform olduğu için burada liste başı olmaya kimsenin diyeceği bir şey yok. Ama bu listede birinci olmak “En iyi” olmayı göstermiyor. Artık o kadar çok liste var ki hepsinde estiren bir efsane sanatçımız yok maalesef. Starların işi de zorlaştı, anlayabiliyorum tabii, listeleri paylaşıp kardeş kardeş oynamaları gerekiyor. Yoksa uzayan polemikler, kavgalar, laf atmalar fena halde sıktı. 2018’de star camiasından barış bekliyoruz. Gerçekten ortalığı birbirine katabilecek bir hit de fena olmaz tabii…

        *************

        YILBAŞINDA OLAN-BİTEN

        - YILIN en konuşulan ismi Aleyna Tilki yılbaşı gecesi bir mekânda olmasa da geniş kitleye oynayıp Show TV ekranlarından sesleniyor. Uzun süreden beri mekânlarda rastlayamadığımız Kenan Doğulu yılbaşına Günay’da girecek. Pop-caz cover’ları ile gözde olan grup Six Pack ise Borgo Kitchen+Bar’da.

        - 3 yıldır yılbaşında mönü fiyatına ekstra zam yapmayan Ma’na bu sene de geleneğini bozmuyor. Her misafirden sadece 40 TL sabit ücret alan mekân, bu parayı sokak hayvanları için harcayacak. Hayırlı yılbaşı diye buna derim.

        - Sarıyer’deki lüks restoranda kaçak içki tespit edilmiş. Çok da şaşırtmadı doğrusu, içki vergileri o kadar fazla ki, birçok mekân sahte içki tercih ediyor. Bilmeden içiyor, sabahına korkunç bir baş ağrısıyla uyanınca anlıyoruz. Hazır yılbaşına yaklaşmışken bu konuda herkes daha titiz olsa keşke.

        - Yılbaşı yaklaşırken ulaşım sorunu da ayrı bir dert. Özellikle kadınlar taksilerdeki tacizlerden bıkmışken Careem, 24 saat izlenen sistemiyle bu konuya takmış. Dubaili firma Turkcell’den üst düzey bir yöneticiyi de bünyesine almış ve fazlasıyla güvenlik konusuna kafa yoruyormuş. Araçlar merkezden sürekli izlendiği için aklınız kalmadan birini yolcu edebiliyor, şoförle sıkıntınız olduğu anda anında müdahale edebiliyorsunuz.

        *************

        HAREKETLİ ŞEHİR

        2017’NİN son düzlüğüne girmişken şehrin her yerinde alışveriş festivalleri düzenlenmeye başlandı. Ne zamandır sessiz sedasız takılıp yılın son çeyreğinde harekete geçen Beyoğlu’nda da Festive Hamster vardı. Tomtom Sokak’taki bu alışveriş festivalinde ortaya kurulmuş Hudson Bar’ın etrafında partiler, etkinlikler de düzenlendi ve toplamda 3 gün içinde 6000 kişi ağırladılar. Hilton Bomonti, usta şef Sedef İybar’a yılbaşı gecesi yapılabilecek en iyi sofrayı tarif ettirdi. Sedef Hanım “Ne yaparsanız yapın, masayı toplarken tabaklarda kalan artıkları herkesin önünde bir tabakta toplamayın” diyerek haklı bir uyarıda bulundu. Ayrıca hafta sonu hareketliliğinde yenilenip isminin başına ‘Neu’ eklemesi alan Karaköy’deki Colonie’nin yeniden hayatımıza girmesini kutladık. Kutlama yenilenen kokteyl mönüsüyle gerçekleşti ama mutfakta yapılan değişiklikleri ayrıca merak ettim.

        Diğer Yazılar