Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kralların mücevhercisi Cartier'in Rahmi Koç müzesindeki " Love Day" organizasyonunda Cartier Türkiye Genel Müdürü Alessandro Patti ile birlikteydik. Patti, Love Day'in Cartier ABD'nin Fransız asıllı CEO'su Frederic de Narp tarafından ilk olarak 2006 da düzenlendiğini ve organizasyondan ilk yıl 1.2 milyon dolar vakıflara gelir yaratılınca her yıl tüm dünyada düzenlenmeye başladığını anlattı. Tüm dünyada her yıl Haziran'ın 15ine kadar düzenlenen "Love day" de Cartier, her ülkede seçtiği vakıflarla sosyal geri dönüşüm sağlıyormuş. Ve hedef bir önceki yıl toplanan rakamı geçmekmiş. Bu yılın global rakamlarına ulaşamadım ama Patti'den duyduğuma göre kriz ile birlikte "Love Day" organizasyonuna ilgi artmış. Böylece Cartier müşterileri hem krizde para harcamaktan rahatsız olmuyor hem de sosyal sorumluluk gerçekleştirmenin keyfini yaşıyorlarmış.

Cartier saatte mücevher kadar iddialı

Patti, Cartier'in Türkiye ofisinden memnuniyetini ve Türkiye'de teknik servisi de devraldıklarını söylerken Cartier'in saat pazarında nasıl hedef büyüttüğünü anlattı. " ilk kol saatini Rolex' den önce 1904'te Bay Cartier'in yarattığını biliyor muydunuz? Rolex teknik olarak daha iyi olabilir. Ama tasarımda Cartier rakibi Rolex'in önünde. Tasarımdaki başarıyı teknik alanda da sağlamayı hedefliyoruz. Örneğin 2 kere bozulan saatleri geri alıyoruz." Dedi. Bu arada bu yıl saatte küçük Pahsa modeli çok popülermiş. Patti, saate takan kişinin ruhu geçer deyince neden hep aynı saati tercih ettiğimi anladım. Pazarlama taktiği dahi olsa bile beni rahatlattı.

Love Day geliri 'Güvenli Annelik'i hızlandıracak

Bu yılki etkinlik, Cartier Türkiye'de çalıştığı TAP (Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması) Vakfı'nın "Güvenli Annelik Çalışmaları" projesine destek sağladı. TAP Vakfı Başkanı Caroline Koç, Türkiye'de halen günde 3 bebeğin öldüğünü ve Vakıf olarak bununla savaştıklarını söyledi. Gecede açık artırma ile 26 bin liraya Number 1 TV patronu Ali Karacan'ın aldığı Temür Köran'ın resmine ilgi sınırlı kaldı. Resmin satışından ve 570 Euro'ya satışta olan Love Charity bileziklerinden elde edilecek gelirin yüzde 25'i Güvenli Annelik Çalışmaları projesine bağışlanacak.

Verileri düzeltmek için çok bilezik satılmalı!

Hafta sonu Mardin Çimento fabrikasında duyduğum verilere göre TAP Vakfı'na çok iş düşüyor. Mardin Park Başhekim Yardımcısının verdiği verilere göre, Türkiye ortalamasında doğumda bebek ölüm oranı binde 17-18 iken Mardin'de binde 30'u buluyormuş. Mardin Çimento Fabrikasında Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile beraberdik. Profesyonel hayatında 4 krizi genel müdür olarak atlatmış ve bu krizi 2005'te öngörerek 32 milyon dolara alınan Oyak Bank'ı 2,7 milyar dolara satmasına rağmen eleştirilerin hedefi olmuş Ulusoy "Türkiye kendini sıkarsa IMF'ye Brezilya gibi borç verir" diyor. Ulusoy, krizde çıkışın 2015'e bile kalabileceğini düşünüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar