Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Seda Zeynep Köse Benelüks turuna Lüxemburg'la devam ediyor

Giriş: 25.02.2016 - 17:31 | Güncelleme:

Seda Zeynep Köse Almanya gezisi yaptı, Köln'e gitti, Schengen bölgesini keşfetti, Lüxemburg'u gezdi, sizler için Lüxemburg hakkında bilgi aldı

SEDA ZEYNEP KÖSE LUXEMBURG'TA

instagram/ tatildeyimdonucem

Habertürk & Tatilstil işbirliğinde çıktığım Benelüx turu hızla devam ederken, Luxemburg öncesindeki ilk durağımız olan Köln'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Amsterdam'a veda ederken, yepyeni destinasyonları keşfedecek olmanın heyecanı sarıyor hepimizi. Grubumuz çok keyifli olduğundan, Köln'e nasıl vardığımızı anlamıyoruz. Köln'e vardığımızda, klasik olarak panoromik turumuzu gerçekleştiriyor, ardından, tabii ki hemen Kölner Dom yani Köln Katedrali'ne doğru ilerliyoruz.

Köln şehrinin simgesi

Tatilstil Benelüx turları için tıklayınız

Katedralin yapımına 1248 başlanmış ve tam 632 yıl sürmüş, 1880 yılında da hizmete açılmış. Bu kadar uzun sürme sebebi ise, ilk temeli atıldıktan sonra, yüzyıllar boyunca maddi sıkıntılardan dolayı tamamlanamamış bu gotik yapı, günümüzde, Kuzey Avrupa´daki en büyük ibadethanesi. Ayrıca, Almanya´nın ikinci, dünyanın ise üçüncü büyük kilisesi.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Dünya Mirası Alanları dizelgesinde yer alan katedral, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Katedral ziyaretinin ardından, Köln lezzetlerini tadacağımız Früh'e geçiyoruz.

Rhein nehri gezintisi ve elbette alışveriş sonrasında Köln'den ayrılıyoruz. Köln'de alışveriş yapabileceğiniz güzel ve uygun fiyatlı mağazalar var. Hatta biraz vakit ayırırsanız, çok cazip ürünler satın alabilirsiniz. Köln'den ayrılmadan önce, lütfen Berliner yemeyi unutmayın. Berliner, çok lezzetli içi dolgulu bir Alman pastası.

Remich & Schengen kasabaları, Benelüks turumuzun içerisinde yer alan diğer keşfedilesi duraklar. Remich alışveriş açısından çok cazip bir nokta. Bazı ürünleri, çok, çok uygun fiyatla alabiliyorsunuz. Alışveriş sonrası, Luxemburg, Fransa ve Almanya sınırlarının bir araya geldiği, Schengen anlaşmasının imzalandığı yer olmasından dolayı özenm taşıyan Schengen'e geçiyoruz.

Anlaşmanın imzalandığı binayı gezip, anıt önündeki fotoğraf seremonisinin akabinde, Luxemburg'a doğru devam ediyoruz. Luxemburg, küçücük bir ülke, sessiz, huzurlu ülke, Avrupa için büyük önem taşıyor. Ekonomisi son derece gelişmiş olan ülke, kişi başına düşen millî gelir ortalamasında IMF ve Dünya Bankası verilerine göre birinci sırada yer alıyor. Lüksemburg; aynı zamanda, Avrupa Birliği'nin, NATO'nun, OECD'nin, Birleşmiş Milletler'in, Benelüks Topluluğu'nun ve Batı Avrupa Birliği'nin kurucu üyelerinden biri. Avrupa Birliği ile ilgili pek çok sayıda kurum, kuruluş ve dairenin genel merkezliğine ev sahipliği yapan Lüksemburg, Avrupa'nın da en küçük ülkelerden biri olma özelliğine sahip. Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi, Lüksemburg Şehri Tarih Müzesi, Grandük Jean Modern Sanat Müzesi ve Diekirch'deki Ulusal Askerî Tarih Müzesi gibi pek çok müzenin bulunduğu ülke, günümüze kadar korunmuş kaleleriyle de, UNESCO'nun dünya kültür mirası listesinde yer alıyor. 1995 ve 2007 yıllarında olmak üzere iki kez Avrupa Kültür Başkenti olma özelliğini taşıyan Luxemburg'ta, önce Notre Damme Katedrali'ni geziyor, ardından eski şehre iniyoruz. Luxemburg, gece daha da sessiz ve tıpkı bir tablo gibi görünüyor. Tek kelime ile büyüleyici.

Konaklamamız Trier'de olacağından, yavaş yavaş otelimize doğru yol alıyoruz. Trier, aslında Almanya sınırları içinde yer alıyor ve Almanya'nın en eski şehri. Şehir, Roma İmparatoru Agustus tarafından MÖ 15 yılında kurulmuş ve o dönemin en ilgi çekici şehirlerinden biri. Trier'e vardıktan sonra, otele eşyalarımızı bırakıp, akşam yemeği ve küçükte olsa bir keşif için çıkıyoruz. Zum Domstein'de harika bir yemek yiyoruz. Burası bir Alman restaurantı ve bence, Trier'de gitmeniz gereken en başarılı noktalardan biri. Yemeğin ardından Porta Nigra mnanzaralı otelimize geçiyor ve dinlenmeye çekiliyoruz. Otelimiz de, manzarası da çok memnuniyet vericiydi. Odamdan izlediğim manzarayı da paylaşacağım ki; ne demek istediğimi daha iyi anlayın.

 

Tatilstil.com'u ziyaret etmek için tıklayınız

Benelüks turumuza aşıklar şehri Paris'le devam edeceğiz. Bizden ayrılmayın.



Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
Diğer Yazılar
YENİ MEDYA

SEDA ZEYNEP KÖSE 'AŞIKLAR ŞEHRİ' PARİS'TE

Seda Zeynep Köse, Paris gezisinde, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti, Eyfel kulesi, Louvre müzesi, Paris Montmartre tepesini sizler için ziyaret etti.

Fransa'nın Başkenti Paris'te gezilecek yerler
YENİ MEDYA

ANTALYA'DA TURİZM KAN AĞLIYOR

Turizm açısından zor bir dönem geçiren Antalya'da son durum ne?

Alanya Antalya'da turizmin son durumu | Alanya, Antalya, Side gezilecek yerler
YENİ MEDYA

BOZCAADA'DA BİR HAFTASONU KAÇAMAĞI

Haberturk.com seyahat yazarı Seda Zeynep Köse, Ege'nin cennet köşesi Bozcaada'ya haftasonu kaçamağı yaptı. Adanın bilinmeyenlerini, lezzetlerini, tarihi dokusunu ve en keyifli yanlarını sizler için keşfetti

Bozcaada'da gidilecek yerler, Bozcaada'ya nasıl gidilir? Bozcaada plajları ve feribot saatleri
YENİ MEDYA

UKRAYNA'NIN SAKLI CENNETİ LVİV

Seda Zeynep Köse, Ukrayna'nın şehirlerinden, en sevileni, spa turizmi ile önem taşıyan, gece hayatı ile ünlü Lviv'i sizler için keşfetti.

Lviv gece hayatı kadar yaşam biçimiyle de büyülüyor