Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜÇÜKKÖY MEYDANI'NA TARİHİ VE BUGÜNÜ SİMGELEYEN SAAT KULESİ

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Küçükköy Meydanı'na tarihi ve bugünü simgeleyen özel tasarım saat kulesi yerleştirildi.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin, Küçükköy'de yeniden düzenlenen meydana kurduğu saat kulesi semte ayrı bir güzellik kattı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşması için yaptığı çalışmalara bir yenisi eklendi. Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı'na kurulan saat kulesi, semte ayrı bir güzellik ve estetik kattı. Saat kulesi 3 kattan oluşuyor. İlk katta Büyük Selçuklu devletini simgeleyen "Selçuklu Yıldızı" kullanılırken, orta katta "Osmanlı İmparatorluğu arması" kullanıldı. En üst katta ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni simgeleyen "Ay-Yıldız" bulunuyor.

        Kavşak noktası olan Küçükköy'de tüm yönlerden rahatlıkla görülebilen saat kulesinin zemin alanı 3,5 metre çarpı 3,5 metre, yüksekliği 10,60 metre olarak tasarlandı. Kulenin imalatında metal konstrüksiyon üzerine cam elyaf takviyeli polyester dokuma kullanıldı. Kulenin her katı ayrı ayrı gün ışığı tonunda aydınlatıldı. Dört yönlü olan kulenin en üst katta bulunan saati her yönden görülebiliyor. Saat kulesinde bulunan saat, elektrik kesintisi, arıza ve benzeri sebeplerle durması halinde kendisini GPS üzerinden otomatik olarak ayarlayarak güncel zamana geliyor.

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, saat kulesinin ilçenin simgesi haline geleceğine inandığını belirterek, "İlçemize hayırlı olsun" dedi.

        (HÇ-İİ-Y)

        31.08.2015 11:27:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler