Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir Şamlar Tabiat Parkı bisiklet tutkunlarına açıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Amatör ve profesyonel bisikletçilerin vazgeçilmez adresi olması planlanan Şamlar Tabiat Parkı bisiklet parkuru kapılarını açtı. Vatandaşlar doğayla iç içe, temiz havada, ücretsiz olarak verilen bisikletlerle maceralı bir parkurda bisiklet turu yapacak.

        Sporun ve sporcunun dostu Başakşehir Belediyesinden bisiklet tutkunlarına yönelik hazırlanan bisiklet parkuru vatandaşlarla buluştu. Şamlar Tabiat Parkı'nda oluşturulan bisiklet parkuru ile amatör ve profesyonel bisikletçiler doğayla içe içe yeni bir alana kavuştu. Şamlar 5'inci kapıda faaliyete geçen parkur, koşu ve yürüyüş alanı olarak da kullanılabilecek. Hafta sonu ailesi ve yakınlarıyla keyifli bir etkinliğe katılmak isteyen sporcular Şamlar 5'inci kapıda buluştu. Yeni kurulan bisiklet ve koşu parkurunu deneyen vatandaşlar belediyenin ücretsiz olarak verdiği bisikletlerle ter döktü. Ormanın içerisinde amatör ve profesyonel tüm sürücülerin rahatlıkla geçebileceği parkuru tamamlayan vatandaşlar turun sonunda aldıkları bisikletleri teslim etti.

        Oksijeni bol, doğayla iç içe spor imkanı

        İnsanların harekete geçmesini sağlayarak sağlıklı yaşama destek olmak amacıyla Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğünün projelendirdiği, sportif aktivite ve organizasyonların yapılacağı Şamlar 5'inci kapı, spor yapmak isteyen herkese hafta içi ve hafta sonu hizmet verecek. Vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabilecekleri hizmetler için tüm fiziki imkanlar hazırlanırken, ziyaretçilere sadece doğayla iç içe, temiz bir havada spor yapmak kalacak.

        Ücretsiz bisiklet imkanı

        Koşu, yürüyüş ve bisiklet sürüşünün yapılabileceği iki parkurun bulunduğu spor alanında kısa parkur günlük spor için kullanılırken, uzun parkurdan yarış ve büyük müsabakalarda faydalanılabilecek. 3.2 kilometre uzunluğundaki kısa parkurda vatandaşlar haftanın her günü belirli saatler aralığında gelerek oluşturacakları kayıtla bisikletlerini alabilecek ve ormanın içerisinde sporunu yapabilecek. Dileyen vatandaşlar kendi bisikletleri ile de parkurdan faydalanabilecek. Aynı zamanda yürüyüş ve koşu yapmak isteyen vatandaşlarda kısa parkurdan faydalanabilecek.

        Parkuru tamamlayan vatandaşlar tecrübelerini paylaştı

        Parkuru iki kez turlayan 54 yaşındaki Selahattin Sarancık, "Yaşı ilerlemiş insanların bu şekilde spor yapmaları çok önemli. Buradaki parkurda biraz zorlu ama keyifliydi. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

        Amatör bisikletçi Bilal Altuntaş, "Başakşehir'de yaşıyorum. Uzun zamandır Şamlar ormanına gelmek istiyordum bu etkinlikte benim için bahane oldu. Birkaç yıldır amatör olarak bisiklet kullanıyorum. Parkur amatörler için biraz zorlayabilir. Eğimleri, dik çıkışları biraz zorlayabilir. Kısa ama antrenmanlar ve ısınmak için ideal bir parkur. Bu tarz ekstrem spor aktivitelerini belediyemizden daha fazla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        "Burada doğanın içerisinde olmak çok daha güzel"

        Turun küçük bisikletçisi 11 Betül Aydın, "Parkurun sonunda bisikletleri elimize alıp gelmek zorunda kaldık. Biraz yokuşlar vardı bu da bizi zorladı. Ama çok keyifli ve güzel bir gün geçirdik. Sokakta bisiklet sürmektense burada doğanın içerisinde olmak çok daha güzel" ifadelerini kullandı.

        (ÖY-MK-Y)

        05.07.2017 10:34:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler