Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS'de baraj puanı var mı, yok mu? ÖSYM ile 2023 Üniversite sınavı YKS'de baraj puanı kalktı mı? YKS baraj puanı uygulaması sona erdi mi?
        1

        2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'de bu yıl baraj uygulamasının devam edip etmediğine dair araştırmalar yoğunlaşmış durumda. Sınava katılım gösterecek adaylar ve velileri için YKS baraj puanı hakkındaki tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik...

        2

        BU YIL YKS'DE BARAJ VAR MI, YOK MU?

        Yükseköğretim Kurulundan geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada "2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır" denilmişti.

        Söz konusu açıklama sonrası barajın geri geldiğine yönelik yeni bir açıklama ise yapılmadı. Dolayısıyla YKS'de bu yıl da baraj puanı olmayacak.

        3

        YKS, 17-18 HAZİRAN'DA YAPILACAK

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre; 17 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Sınava başvurular ise 8-23 Mart tarihleri arasında alınacak.

        4

        2023 YKS SINAV YERLERİ

        ÖSYM YKS sınav yerlerini saat 15.00'te erişime açtı. Yapılan açıklamada "17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır." denildi.

        2023 YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ

        5

        YKS'de KALEM, SİLGİ, SU VE KALEMTRAŞ VERİLECEK Mİ?

        Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş),şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ