Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan, İsrail'le tatbikatı sona erdirdi

        Yunanistan, İsrail'in Atina Büyükelçisi Ali Yihiye'yi dışişleri bakanlığına çağırarak müdahaleye tepki gösterdi. İsrail Büyükelçisi'nden bilgi ve açıklama istediklerini kaydeden Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, iki ülke arasında devam eden ortak tatbikatın sona erdiğini açıkladı.

        Dışişleri Bakan Vekili Druças, İsrail'in Atina Büyükelçisi Ali Yihiye ile dışişleri bakanlığı konutunda görüştü. Druças, dayanışma amacıyla Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere yapılan saldırıya ilişkin hükümetin tepkisini iletti. Druças, saldırıya ilişkin ve Yunan vatandaşlarının durumuna dair İsrail'den bilgi ve açıklama istedi. Bununla yetinmeyen Atina, İsrail'e yönelik ilk protestoları da hayata geçirdi. Atina, 25 Mayıs'ta başlayan Yunanistan ve İsrail ortak askeri tatbikatının sona erdiğini bildirdi. 25 Mayıs'ta başlayan ve ''Minoas 2010'' adını taşıyan tatbikat, 3 Haziran'da son bulacaktı. İki ülkenin askeri işbirliği çerçevesinde eğitim amacı taşıyan tatbikat Ege, İyon Denizi ve ana karada icra ediliyordu.

        Bir tepki daha gösteren Yunan hükümeti, önümüzdeki günlerde Atina'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanan İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı'nın bu gezisinin iptal edildiğini duyurdu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ